10 pravila o lepoti koja žene treba da izbrišu jednom zasvagda

pravila o lepoti
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pravila kojih se nikako ne treba slepo držati.

Kažu da su žene nesrećnije od muškaraca jer su pod stalnim pritiskom da budu sjajne u svemu. Trudimo se da budemo uspešne kod kuće, na poslu, a i da istovremeno budemo u toku sa bjuti trendovima, koji se pritom brzo menjaju. Zato je dobro u jednom trenutku zastati i razmisliti o standardima koje nameće društvo, a koji zamagljuju ono najlepše na ženi.

Zategnut stomak

Možda neće javno priznati, ali salce na stomaku ženama je neretko prava noćna mora. To im ruši samopouzdanje, pa da bi se rešile tog viška na struku, muče se dijetama i intenzivnim treninzima.

Doktori pak kažu da mala količina potkožnog masnog tkiva u tom delu tela za ženu uopšte nije problem, već pokazatelj pravilnog funkcionisanja organizma, piše bright side.

Pune usne

Još jedan jako popularan trend su pune usne. Štaviše, uvreženo mišljenje je da tanke usne jesu jedan od jasnih znakova starenja. Zato savremena žena ima ogromnu želju da usnama da više volumena.

Danas su fileri na bazi hijaluronske kiseline najpopularnije sredstvo za postizanje ovog rezultata. Lekari, međutim, upozoravaju da česte procedure za povećanje usana mogu znatno da naškode. Kožno tkivo će se istegnuti i opustiti pod težinom ubrizganog preparata, što će samo pogoršati situaciju.

Idealan oblik tela

Takozvani peščani sat odavno je sinonim za idealnu žensku građu. Žene koje imaju uzan struk, a vizuelno slične razmere ramena i bokova ne mogu da prođu neopaženo, dok se one druge žale na genetiku.

Zapravo, stilisti su sigurni da bilo koji oblik tela može izgledati dobro ako se pravilno „upakuje“. Tako je savet za žene sa širim bokovima da nose komade naglašenije u ramenima, a one sa dugim nogama mogu da isprobaju zvoncare sa ravnom obućom.

Simetrične crte lica

Uprkos tome što je asimetrija lica prirodna karakteristika svih nas, neke žene se i dalje stide zbog toga. A oni oko vas to vrlo verovatno i ne primećuju.

Uostalom, i nije poenta da onaj ko priča sa vama fokus stavlja na to da vam leva i desna obrva nisu potpuno jednake već da sluša ono što govorite.

Ujednačen ten

Ujednačen ten lica danas se nekako podrazumeva, pa je na rafovima beskrajna ponuda pudera i korektora za šminku, dok kozmetologija aktivno promoviše profesionalni piling. Sve to treba da pomogne ženama da sakriju sve nesavršenosti i ujednače ten.

Međutim, vredi zapamtiti da je ponekad nemoguće da se oslobodite pigmentacije jer na nju često ne utiče okruženje već unutrašnji faktori poput genetike i hormona.

Želja da se uspori starenje

Sitne bore oko očiju i prve sede mnogim ženama su izvor frustracije. Međutim, naučnici kažu da o tome ne treba mnogo brinuti jer je naš uticaj na biološki sat minimalan.

Stvar je u tome da proces starenja ne zavisi samo od sredine i od toga koliko brinemo o sebi već i od našeg genetskog koda i opšteg zdravlja. Poznate ličnosti na sopstvenom primeru dokazuju da starenje može da bude raznoliko i da je podjednako lepo u svakom slučaju.

Debele obrve

Poslednjih godina guste jake obrve su napravile pravi bum među bjuti trendovima. Sve one žene koje nemaju takve prirodne obrve požurile su da ih tetoviraju ili boje.

Druge pak ne vide ništa loše u prirodnim tankim obrvama. Kažu kako su obrve sa kojima ste rođeni idealne za vaše crte lica i da i pokušaj da ih drastično promenimo lako može da izazove kontraefekat.

Lice bez bora

Uvreženo mišljenje je da zbog bora oko usana žena deluje sumorno, neprivlačno i starije. Da bi se otarasile tih znakova starenja, one onda daju silan novac na injekcije botoksa i filere. Međutim, sve to zamagljuje prirodnu lepotu i jedinstvenost.

Recimo, Kameron Dijaz je priznala da se jednom zamalo izgubila u potrazi za mladošću.

„Radije bih da vidim svoje lice kako stari nego lice koje mi ne pripada, koje nije moje“, kazala je ona u svojoj knjizi.

Prćast nos

Idealan nos je jedan od najčešćih razloga zbog kojih žene idu kod estetskih hirurga. Mnoge od njih slepo veruju u nametnuti stereotip, pa zaboravljaju da neobičan nos nije mana, već jedinstvena osobina svakog od nas.

I slavne ličnosti to rado ističu.

Glumica Lia Mišel je dokaz za to. Priznaje da je ponosna na svaki centimetar svog tela uključujući izbočen, kukast nos.

Obline

Bujne obline, posebno bokovi i zadnjica, danas su pravi must have. U potrazi za oblikom tela a-la Dženifer Lopez, žene pak zaboravljaju da ta takozvana idealna građa nije samo rezultat iscrpljujućih treninga već i specifičnost strukture tela i tonusa mišića.

Prema rečima fizioterapeuta, ravna zadnjica nije problem lenje žene, već posledica takozvanih uspavanih mišića koji blokiraju bilo kakve pokušaje žena da postignu idealan oblik tela.

Stručnjaci preporučuju da obratite pažnju na istezanje i više hodanja ako biste da vratite svoje mišiće u normalu.

Međutim, postoje oni koji veruju da uopšte ne treba brinuti o tome jer utisak pred drugima ostavljamo celom svojom pojavom, pre svega – karakterom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram