Studija pokazala tačan broj svađa neophodnih za srećan brak

Ljubav i seks 16. feb 202215:36 > 16:50
Foto: Hulu / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Najnovija studija pokazala je koje su sve tajne savršenog braka, a iako mnogi misle kako se oni najsrećniji parovi nikada ne svađaju, izgleda da upravo te svađe doprinose stabilnom odnosu.

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji na 2.000 srećnih bračnih parova otkrilo je da se recept za savršen brak krije se u svakodnevnom razgovaranju, zajednički provedenom vremenu i bar dve veće svađe svakog meseca. Ipak, važno je da nikad ne odete u krevet ljuti, posle svake svađe nužno je i pomirenje.

Nakon ispitivanja mnogi parovi priznali su za studiju „The Warner Leisure Hotels“ kako skladnom braku doprinose i međusobno žaljenje na posao ili druge probleme, iskazivanje međusobnog poštovanja, ali i zajedničko „glupiranje“, piše Klix.ba.

Srećniji su parovi čiji partneri u braku nastave da se bave hobijima kojima su se bavili dok nisu uplovili u isti i oni koji svojoj boljoj polovini „dopuštaju“ da se prikaže u svom najgorem izdanju.

Takođe, čvrstom odnosu znatno doprinose i zajednički odlasci na odmore, bilo da su oni kraći ili duži.

„Nimalo ne čudi da su zajednički odmori jedan od tajnih sastojaka srećnog braka. Mnogi parovi tvrde kako se uvek osećaju veću povezanost nkon što provedu zajednički vikend bez svakodnevnih obaveza“, rekao je autor studije Simon Tompson.

Gotovo 70 posto ispitanika tvrdi da ih zajednički provedeno vreme može podsetiti zašto se vole, a isto toliko veliku važnost pridaje i tome da je njihov partner romantičan. Njih 36 posto zadovoljno je manjim gestovima pažnje, poput zajedničke večere.

Da bi odnos bio uzbudljiv, pokazuje istraživanje, potrebna je i doza humora, privrženosti i razumevanja. Takođe, navodi se kako je bitno partneru oprostiti loše navike i nikada ne ignorisati kada je neraspoložen ili kada mu je dosadno.

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram