Šta da radiš ako ne gotiviš njegove drugove

Šta da radiš ako ne gotiviš njegove drugove
Šta da radiš ako ne gotiviš njegove drugove, Foto: BGKA / Backgrid Australia / Profimedia

S njim je stvarno super, dok ne treba da izađete sa njegovim prijateljima, koje ne gotiviš i koji ti idu na živce. Tvoj dečko je pametan, uspešan i odlično se ophodi prema tebi, ali kada se nađe u njihovom društvu - postaje potpuno druga osoba. Možeš da vidiš budućnost sa njim, ali ne i sa njegovim drugovima...

Kako se mi ponašamo drugačije sa svojim drugaricama, tako se i muškarci prilagođavaju situaciji i njihovo druženje sa prijateljima često deluje kao nadglašavanje iz svlačionice. Što je i u redu, ukoliko se ne dešava pred vama. Kako se nositi sa činjenicom da ne gotiviš njegove drugove i kako se postarati da to ne utiče na vaš odnos, savetuje psihološkinja dr Džen Man za InStyle.com.

Zaronite u srž problema

Zaista se zapitajte šta vam to kod njegovih prijatelja toliko smeta i što ih stvarno ne gotivite. Da li podstiču njegovu šaljivu stranu, koju ste vi možda potisnuli u sebi? Da li imate nesvesne subjektivne projekcije prema njima?

„Imala sam poznanicu koja je mrzela jednog prijatelja svoje devojke, nakon što je saznala da je taj prijatelj njenoj devojci pomogao da sakrije kako je prevarila svoju bivšu. Tako da se moja poznanica plašila da će i nju devojka prevariti. Što dalje znači da nije imala problem sa prijateljem svoje devojke, nego sa njom lično”, dodaje psihološkinja.

Što predstavlja pravi primer traženja krivca za svoj strah u nekom drugom, umesto da se zagleda u svoj odnos sa svojom devojkom.

Bez ultimatuma

Tražeći od svog momka da izabere ili drugovi ili vi – nije dobra ideja. Čak i ako vas odabere, verovatno će se duboko u sebi osećati ogorčeno što ste ga materali da napusti svoje društvo koje je njegova podrška. Ovaj pristup sa jakim pritiskom i kontrolom, verovatno će vam se obiti o glavu. Ne treba ni spominjati kako to pokazuje nepoštovanje prema njegovoj autonomiji i slobodi, što nije zdravo ni za jednu vezu.

Prihvatite svog momka takvog kakav jeste

Sličan se sličnom raduje. Nešto u vezi sa njegovim prijateljima mu prija. To su možda neke njegove osobine koje deli sa svojim drugovima, a ti ih ne gotiviš ili potpuno negiraš njihovo postojanje. Ali svakako, to ne može zauvek tako. I sa tim delom se morate pomiriti ili dobro razmislite o ishodu vaše veze.

Razgovarajte sa svojim dečkom o tome

Nađite vreme kada ćete vas dvoje sami sa poštovanjem voditi smirem razgovor. Pokušajte da razumete što su mu ti prijatelji toliko važni. Šta mu predstavljaju i kako ga ispunjavaju? Ovaj uvid vam može pomoći da ih drugačije posmatrate, a i da bolje razumete svog muškarca.

Ohrabrite da ga provodi vreme s njima, ali bez vas

Zdravo je za parove da provode vreme odvojeno, tako da on to vreme može iskoristiti da se poveže sa svojom ekipom. Predložite to mirno i prijateljski: „Znam koliko voliš svoje drugare, idi druži se s njima. Zabavite se!“

Postavite jasne granice

Ako se brinete da će da prijatelji nagovarati da raskine vašu vezu, ili će loše govoriti o vama, razgovarajte sa partnerom o tome i postavite granice koje smatrate da su dobre za vašu vezu. Tako da se neke teme ne provlače u razgovoru sa prijateljima. Ipak, nemojte puno o njima razgovarati. Usresredite se na vas dvoje i kompromis koji oboma odgovara.

Ne gotiviš njegove drugove?
Ne ismevajte njegove prijatelje, Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne ismevajte ih

„Iako verujem da bi bilo zabavno reći im kako su nezreli dečaci, to bi moglo da se shvati kao izazivanje rata. Da se zauzmete za sebe u odreženim situacijama u kojima ste uznemireni je jedna stvar, dok je direktno suočavanje sa njegovim prijateljima potpuno druga stvar, i to vam ne ide u korist.”

Upoznajte ih jedan na jedan

„Često mentalitet čopora iz ljudi izvlači ono najgore. Pokušajte da izvedete neke njegove prijatelje na kafu, jednog po jednog”, kaže dr Džen.

Svako ima i neke dobre kvalitete. Veća je verovatnoća da ćete otkriti njihove vrline u individualnom okruženju, kada ne pokušavaju da impresioniraju jedni druge klinačkim ponašanjem.

Pronađite kompromis

Nažite neke zajedničke teme – čak i ako su površne. Pronalaženje zajedničkog jezika može druženje sa njima učiniti podnošljivijim. Možda se čak i zabavite družeći se s njima, pa čak i počneš da ih gotiviš. Na kraju krajeva, ako ih vaš momak toliko gotivi, sigurno da u njima postoji nešto simpatično, što biste mogli ceniti.

Stavite njegove potrebe na prvo mesto

Nekada jednostavno stavite njegove potrebe na prvo mesto, i istrpite zarad vašeg opšteg blagostanja.

„Potrudite se da budete otvoreni i prihvatite ono što oni nude. Čak i ako nemaju onu dubinu i zrelost, kakvu vi želite da imaju, oni sigurno imaju i neke dobre osobine. Sigurno da se vaš momak ne bi družio sa njima da nemaju. Sve dok njihovo ponašanje nije štetno po vaš odnos, budite timski igrač i izađite zajedno i sa njegovim prijateljima, kako biste usrećili svog partnera”, savetuje psihološkinja.

Bonus video: Gej venčanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram