Šest znakova koji odmah otkrivaju savršenog ljubavnika

seks
Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako postoji dug niz poželjnih osobina koje bi svaka žena želela kod partnera, većina ih se odnosi na seksualna očekivanja. Trejsi Koks, seksualna terapeutkinja i autorka brojnih knjiga, u svom bogatom iskustvu s pacijentkinjama uočila je šest osnovnih vrlina koje bi idealan ljubavnik trebalo da ima, a mogu se primetiti već pri prvom seksualnom susretu.

Oralni seks

Ljubavnik koji izbegava oralni seks ženama nije baš poželjan partner jer mnoge od njih tako dolaze do orgazma, kaže Koks. Iako se tehnike oralnog seksa mogu popraviti, a ako ga partner i dalje odbija, time uskraćuje partnerci brojne užitke. Oralni seks nije samo put do orgazma jer seks ne bi trebalo da se svodi samo na put kojim se on postiže već je to način na koji muškarac pokazuje ženi da ju u potpunosti želi i kako mu ništa na njenom telu nije strano.

Hrabro sluša uputstva

Kada imate odnos s novim partnerom, potrebno vam je vreme da se uskladite. Najlakše ćete do obostranog užitka doći slobodnijom komunikacijom u krevetu. Muškarci često trpe veći ‘pritisak’ i ‘teret’ koji nosi dobar ili loš seks, njihov ego u krevetu ipak je mnogo veći nego onaj žena. Partner koji se na uputstva poput ‘sporije’, ‘jače’, ‘brže’, ‘niže’ i sl. uvredi, nije materijal za dobrog ljubavnika.

„Nesigurni muškarci, koji su pritom i obrambeno nastrojeni, nisu partneri koji su voljni učiti, a žena će zbog toga biti više koncentrisana na to ga ne uvredi, da će naposletku zbog toga i glumiti orgazam“, objašnjava Koks.

Ne hvali se veštinama

I muškarci i žene žele jednako da zadive svog partnera, dok muškarci često imaju veću potrebu da to i dokazuju. Posežu za pominjanjem bogatog seksualnog iskustva ili pak insistiraju kako imaju jedinstvenu tehniku ili umeće. Ovakvo ponašanje najčešće odbija žene jer osim što deluje umišljeno ono povećava očekivanja koja onda oni mogu vrlo teško ili nikako da ispune, kaže Koks, a prenosi 24sata.hr.

Nije mu bitan samo njegov orgazam

Nepisano pravilo je da muškarac prvo treba da pričeka nju jer se smatra da žene teže postižu orgazam od muškaraca, a zatim da se posvete spostvenom užitku. Muškarac koji nikako ili na samom početku odnosa ne pokazuje pažnju njoj i njenom orgazmu retko će kasnije naići na priliku za iskupljenje.

Komplimenti

Izbegavajte neoriginalne i ljigave komplimente jer ih žene brzo prepoznaju i ne vole da ih čuju. Iskreni i jednostavni komplimenti njenog karaktera, ličnosti ili izgleda su pokazatelj da ste iskreni i zainteresovani za nju.

Bez emocionalnog povlačenja

Nakon seksa s novim partnerom ponekad ne znate šta da učinite i kako da se ponašate jer se još uvek ne poznajete dovoljno. Uvek je u takvim situacijama teško znati kako ispravno postupiti, ali na primer naprasni odlazak, ustajanje iz kreveta ili zbunjenost nikako nisu ponašanje koje se ceni.

Ako ne znate šta bi trebalo da uradite, radije to iskreno recite, nego da bežite glavom bez obzira. Najbolje je što prirodnije se ponašati, što znači da nije dobro ni insistirati na maženju, kao ni davati velike ljubavne izjave.

"Bolje pozovite partnera da nešto zajedno pojedete", predlaže Koks.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram