TikTokeri otkrili trik s jastukom tokom seksa – da li radi?

Krevet
Foto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi od nas nekada su bili zaglavljeni satima skrolujući TikTok, ali iskusni znaju da pored tone hakova za šminkanje, kuvanje ili 'uradi sam' projekata, tamo možemo pronaći i savete za - bolji seks. Ovih dana ljudi masovno pričaju o primeni jastuka u seksu.

TikTokom kruži video u kome se tvrdi da jastuk može biti idealan dodatak za odlično seksualno iskustvo,  i brojni korisnici su podelili svoja iskustva o korišćenju jastuka u spavaćoj sobi, ali ne za spavanje.

Osim TikTok anegdota, kako možemo sa sigurnošću znati da li trik sa jastukom zaista poboljšava seks?

Kao seksualni edukator i diplomirani student seksualne terapije, Tatjana King uverava da jastuci potencijalno mogu biti vrlo kreativno sredstvo za pretvaranje svih tipova seksa od dobrog u neverovatno, a otkriva i kako.

Postavljanje jastuka ispod kukova tokom misionarske poze ili ispod karlice tokom položaja gde ležite na stomaku, pomaže u podizanju kukova i karlice i tako stvara određeni ugao koji sa sobom nosi i više zadovoljstva.

Postavljanje jastuka ispod kukova takođe može omogućiti lakši pristup onome što je opšte poznato kao G-tačka. Karlica se tako naginje napred od jastuka koji se nalazi ispod, vaginalni kanal se ispravlja, što olakšava pristup ovoj zoni. Ovo takođe omogućava da se stimulišu osećaji prijatnosti i nervni završeci, posebno ako su noge osobe koja leži ispružene preko ramena partnera.

Osim zadovoljstva, korišćenje jastuka tokom seksa ima i druge prednosti. Oni mogu učiniti penetraciju umirujućom i prijatnijom za ljude koji imaju bol u karlici, leđima i kukovima. Ovo je takođe idealno za pozu jahača. Osoba koja je na vrhu, može staviti jastuke ispod svojih kolena – radi udobnosti, ali i radi mogućnosti za veći „odskok“.

Takođe može pojačati osećanje bliskosti i intimnosti. Studija iz 2014. pod naslovom „Ljubav je u pogledu: studija o ljubavi i seksualnim željama koja prati oči“, otkrila je da kontakt očima može pomoći u povećanju osećanja strasti i ljubavi, tako da kada ste u pozama koje vam omogućavaju da vidite lice vašeg partnera izbliza, ovo može pomoći u povećanju osećaja intimnosti i poverenja, prenosi Mashable.

Postoje visoko specijalizovani jastuci koji se mogu kupiti u seks šopovima, a koji imaju pričršćivače za razne igračke. Međutim, ako niste odmah za avanturu, normalni i obični jastuci svakako mogu poslužiti svrsi.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram