Do vrhunca bez penetracije: Seks saveti koji golicaju maštu

Foto: Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Možda će vas ovo iznenaditi , ali dobar seks ne mora da podrazumeva penetraciju. Sa partnerom se možete povezati na potpuno novom nivou ako probate neku od ovih vrućih "igrica" u krevetu.

Znamo da je većini žena penetracija nije dovoljna za orgazam, već su dobrodošli i drugi načini zadovoljavanja – poput stimulacije klitorisa. Postoji puno vidova seksa koji su sjajni i koji vam mogu pružiti nezaboravo iskustvo, a ne uključuju penetraciju.

Pročitajte još:

Pa ipak, mnogi od nas misle da ako se penetracija ne dogodi, seks nije bio „pravi“. Ali, seks može biti apsolutno sjajan i bez toga.

„Vreme je da normalizujemo seks bez penetracije“, kaže Mia Sabat, seksualna terapeutkinja, za Metro.co.uk.

„Ne samo da je deo zdravog i neverovatno zadovoljavajućeg seksualnog iskustva, već i nam nepenetrirajući seks može pomoći da se usredsredimo na jedno na drugo, da se posvetimo uzbudljivim, a često zanemarenim delovima tela i da prihvatimo činjenicu da se seks odnosi na naše specifične želje i potrebe. Fokusiranje na zadovoljstvo, bez cilja penetracije, podseća nas da penetracija i orgazam ne moraju ići ruku pod ruku“, govori Mia.

Osim toga, seks bez penetracije vas ohrabruje da komunicirate, artikulišete šta vam odgovara, a šta ne, i da uživate u seksu na nove načine. Ovo su neke sjajne ideje za nove seksualne avanture.

Fokusirajte se na erogene zone

Nije sve u penetraciji, ali nije sve ni u genitalijama. Mia kaže:

„Svako ima jedinstvene delove svog tela na kojima uživa u dodirima ili zbog kojih se uzbudi. Iznenadili biste se koji su sve to delovi – ali najbolje mesto za početak često su osetljiva područja poput vrata, usana i unutrašnjeg dela butina. Eksperimentišite sa različitim vrstama dodira i pritiska da biste videli šta najbolje odgovara, jer svaki pojedinac ima svoje preferencije. Zapamtite da ćete verovatno imati različite želje kada je u pitanju ova vrsta stimulacije – slušajte šta vaš partner zahteva, obratite pažnju na to kako reaguje i radite na tome da se istinski povežete u ovim senzualnim trenucima“, govori terapeutkinja.

Pročitajte još:

Pokažite vulvi malo više ljubavi

Podsetnik: vagina je unutrašnji deo, vulva je deo koji možete videti – dakle vrh klitorisa i usmine. Pružite partnerki  oralnu ili ručnu stimulaciju i zadržite sebe da ne ulazite dublje.

Penis ne mora uvek biti „glavna zvezda“

Seksualna terapeutkinja ukazuje da su muškarci navikli da svoje seksualno iskustvo povezuju iskuljučivo sa senzacijama u svojim genitalijama.

„Promenite ovo za svog partnera tako što ćete se prvo fokusirati na sva područja njegovog tela, osim na ovaj region – obratite pažnju na vrat, unutrašnja bedra, grudi i stomak“, savetuje,

Možete da priuštite neverovatno iskustvo za svog partnera baveći se drugim delovima muškog tela, poput anusa ili perianalne regije. Uprkos stigmi, stimulisanje ovih područja može biti izuzetno prijatno i za muškarce.

Poigrajte se sa bradavicama

Neki ljudi apsolutno vole predigru koja uključuje dodirivanje i ljubljenje bradavica – i čak mogu postići orgazam samo stimulacijom ovog dela tela. Neki, međutim, to ipak mrze i naježiće se ako čak i „dunete“ na područje njihovih grudi. Pokušajte ovakvu predigru nežno i saznajte da li radi za vas i vašeg partnera.

 

Uključite igračke

Ni igračke ne služe samo za penetraciju. Koristite vibratore ili perje i spolja: na klitorisu, penisu ili bradavicama. Mia preporučuje i igračke za vezivanje, kao što su lažne lisice i konopci, kao i led – sve ovo vam može doneti nova uzbuđenja u krevetu.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram