3 seksi recepta od prirodnih afrodizijaka

Podeli:
recepti od prirodnih afrodizijaka
Spremite ih zajedno, biće zanimljivije; Foto: Profimedia.rs

Onaj početni žar s voljenom osobom kao da se lagano gasi, sve ste više prijatelji nego ljubavnici? Ili možda jednostavno želite da partnera iznenadite nečim novim? Tu su fantastični recepti od namirnica koje važe za prirodne afrodizijake, uz koje ćete začiniti vašu ljubav i rasplamsati strast. Efekat će biti još bolji ako ova slasna jela budete pripremali zajedno.

Čorbica od šargarepe i đumbira

Sastojci

800 g krupno seckane šargarepe, 1 manja glavica crnog luka, naseckana, 1/4 šolje naseckanog đumbira, 2 kašičice maslinovog ulja, 3 šolje bujona od povrća, 2 šolje vode, 1/2 šolje svežeg soka od pomorandže, so i biber po ukusu

Narandžasta vrelina; Profimedia.rs

Priprema

Na zagrejanom ulju na srednjoj vatri propržite naseckan luk i đumbir oko pet minuta, dok ne omekšaju. Dodajte šargarepu, supu, vodu i sok od pomorandže, pojačajte temperaturu i pustite da proključa. Potom smanjite vatru, poklopite lonac i ostavite da se krčka 45 minuta. Ispasirajte čorbicu u blenderu i na kraju začinite po ukusu.

Piletina u sosu od limuna i kapra

Sastojci

600 g pilećeg belog mesa, ¼ kašičice soli, ¼ kašičice mlevenog bibera, 2 kašike maslinovog ulja, ¼ šolje brašna od celog zrna, 2 kašike belog vina, 1 šolja pilećeg bujona, 1 kašičica kukuruznog skroba, ½ limuna isečenog na kolutove, 2 kašike naseckanog peršuna, 1 kašika naseckanog kapra, 1 kašika maslaca, so i biber po ukusu.

Piletina u sosu od limuna i kapra
Piletina u sosu od limuna i kapra; Foto: Profimedia.rs

Priprema

Isecite piletinu na osam delova, rasporedite je na veću dasku za sečenje i prekrijte lepljivom folijom. Izlupajte meso tučkom do 6 mm debljine, te začinite solju i biberom. Zagrejte ulje u većem tiganju, pa na njemu propržite piletinu uvaljanu u brašno po dva minuta sa obe strane. Izvadite meso iz tiganja i stavite na tanjir. U tiganj nalijte vino, pa kad dopola ispari, sipajte ¾ šolje bujona i krčkajte pet minuta. U činiji pomešajte ostatak supe sa skrobnim brašnom i ubacite u tiganj. Krčkajte uz mešanje. Smanjite vatru, te dodajte limun, peršun, kapar i malo bibera. Dok se krčka, blago pritisnite limun da pusti sok. Vratite piletinu u tiganj i na kraju ugasite ringlu i umešajte maslac.

Čokoladni brauni sa karamelom od oraha i kokosa

Sastojci

Pola litra kokosovog mleka, 220 g meda, malo soli, 1,5 batat ili običan krompir, 6 umućenih jaja, 120 ml otopljenog kokosovog ulja, 300 g crne čokolade, 6 kašika kokosovog brašna, 4 kašike kakaoa, 300 g oraha pečenih u rerni, ½ kašičice praška za pecivo, ½ kašičice ekstrakta vanile, 2 štapića cimeta isečenih na tračice, prstohvat mlevene ljute paprike, maslinovo ulje

Čokoladni brauni
Čokoladni brauni; Foto: Profimedia.rs

Priprema

Karamel od kokosa:

Pomešajte kokosovo mleko, med i so u šerpi i krčkajte na srednjoj vatri dok pola ne uvri, te stavite u frižider da se ohladi.

Brauni:

Kuvajte krompir 30–40 minuta, prohladite ga, oljuštite i izgnječite u pire. Umutite ga sa kokosovim uljem, medom, vanilom, te dodajte kokosovo brašno, kakao, prašak za pecivo, jaja i začine. Dobro sjedinite, stavite u podmazanu tepsiju i pecite pola sata na 200 stepeni.

Čokoladni ganaš:

Krčkajte kokosovo mleko u šerpici, a iznad, na pari, u manjoj šerpici otopite čokoladu. Potom lagano malo-pomalo umešajte mleko u čokoladu. Na kraju prelijte brauni mlekom, premažite karamelom, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider preko noći.

Uživajte!