Seks guru bakuta uči žene kako se masturbira

Beti Dodson
Beti Dodson; Foto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Beti Dodson je umetnica, seks guru i feministkinja. Ima 90 godina i već decenijama uči žene da dožive orgazam. U njenom svetu nema tabu teme, a nedavno je svoj metod predstavila u emisiji Gvinet Paltrou.

Beti Dodson je u Njujork stigla kad je imala 19 godina i sanjala o karijeri modnog ilustratora, ali u nekom momentu njena umetnost je skrenula u pravcu erotike i feminizma. Udala se s 29 godina, razvela šest godina kasnije, kako bi istražila sopstvenu seksualnost. Početkom sedamdesetih počela je da organizuje seks žurke. Tad je i primetila da se muškarci uvek super provode, dok mnoge žene glume orgazam – i tako je došla na ideju da pokrene radionice na kojima će ženama pomoći da dobiju samopouzdanje i počnu potpuno da uživaju u seksu.

„Širenje reči kao što su ‘masturbacija’ i ‘klitoris’ išlo je paralelno s njenom knjigom ‘Oslobađanje masturbacije’. Pre toga nismo ni imali reči za to“, ispričala je Karlin Ros, Betina saradnica. A to je samo jedan od razloga zašto Beti Dodson zovu „kumom masturbacije“.

Naime, ona je razvila svoj metod masturbacije, koji uključuje lubrikant na bazi ulja, dildo za penetraciju, vibrator za stimulaciju klitorisa, specijalnu tehniku disanja i pokrete koje Dodson zove „rokenrol“. Ali, prvo treba ispitati svoje telo, pa polaznice njenih radionica prvo uz pomoć ogledala upoznaju svoje vagine, razgovaraju o njima…

„Porno filmovi promovišu male, pink vagine, zbog čega su mnoge žene u fazonu: ‘Nešto nije u redu, ja imam tamnije stidne usne ili nisu simetrične’. Rešenje za tu situaciju je: Gledaj svoju vaginu u ogledalu i gledaj vagine drugih žena“, objasnila je Ros.

Pročitajte još:

Naravno da ovaj pristup nije opšteprihvaćen, ali istraživanja su pokazala da Beti Dodson metod stvarno radi. U studiji iz 2008. godine, 500 žena koje s hroničnom anorgazmijom su isprobale njenu tehniku masturbacije i čak 93 odsto ih je dostiglo orgazam.

Zato danas za Betine radionice postoje liste čekanja. Njene učenice imaju od 20 do 80 godina, a neke putuju čak iz Kine i Novog Zelanda da bi se susrele s njom. Među njima je i holivudska glumica Gvinet Paltrou, u čijoj je emisiji The Goop Lab Dodson predstavila svoj metod širokom auditorijumu Netflixa.