Odrekla sam se seksa na godinu dana – evo šta sam shvatila

Foto: TikTok / bbgirl_b

Apstinencija joj je pomogla da pronađe sebe.

Amerikanka (30) koja se odlučila da godinu dana živi u celibatu, otkrila je neke iznenađujuće prednosti odustajanja od seksa.

Brenda Osorno bi išla na tri dejta nedeljno i imala je mnoge seksualne partnere, ali je rešila da ne spava ni sa kim cele 2022. kako bi se koncentrisala na sebe.

Ona je ranije imala rotaciju od dva ili tri takozvana „prijatelja s povlasticama“ sa kojima bi spavala jednom nedeljno. Ali nakon razočaravajućeg raskida, odlučila je da proba celibat i ispunila svoje vreme novim aktivnostima.

@bbgirl_b Interview fail but we made it in the news!! 🙂♥️📰 #grwm #celibacy #celibate ♬ original sound - B

Kada je navršila 30 dana, osećala se tako dobro da je nastavila sa onim što je ona nazivala „fazom Majke Tereze“. Iako joj je s vremena na vreme bilo teško — čak je dovelo do nekih neprospavanih noći — na kraju je primetila da se oseća mnogo bolje.

„Umorila sam se od kulture koja postoji među mnogim ljudima u dvadesetim godinama. Nekada sam non stop išla na dejtove. Radila sam duge sate, tako da su izlasci bili moj izlaz. Ali van mog posla i zabavljanja, nisam zaista imala osećaj za svoj identitet”, kaže Belinda.

@bbgirl_b Celibacy anniversay and 2023 goals 🙂 #celibatetiktok #resolutions ♬ La Jumpa - Arcángel & Bad Bunny

Kada momak sa kojim se viđala tri do četiri meseca nije želeo vezu s njom, prekinula je svaki kontakt s njim i odlučila da u potpunosti prestane da izlazi.

„U početku sam bila toliko zaljubljena u ovog tipa da sam se pretvarala da mi je u redu da naša veza bude neobavezna. Ali došla je nova godina i pomislila sam, hej, dozvolite mi da napravim korak unazad i shvatim šta zaista želim“, rekla je ona.

Brenda je za vreme celibata išla na vožnju biciklom, bavila se boksom, probala ples na šipki, išla na časove pilatesa, pa čak se okušala i u stand-up komediji.

@bbgirl_b Amd it feels like shelter when you - 💗 #aerialhooptraining ♬ Billie (loving arms) - Fred again..

„Nastavila sam da vežbam i počela da se povezujem sa drugim ženama na internetu koje su radile istu stvar, a vreme je počelo da leti. Jednom kada sam dogurala do šest meseci bez seksa, pomislila sam: ‘Vau, ovo je ista devojka koja je išla na dva do tri sastanka nedeljno!'“, iskrena je.

Brenda je rekla da joj je apstinencija pomogla joj da pronađe sebe.

„Celibat mi je dao samopouzdanje da isprobam nove stvari, a novi hobiji koje sam otkrila dali su mi obnovljen osećaj identiteta“, rekla je ona.

U januaru, Brenda je godinu dana celibata. Ali uprkos svim pozitivnim stvarima koje je celibat doneo, Brenda je rekla da je bilo nekih nezgodnih trenutaka.

„Povremeno je bilo veoma teško jer nisam mogla da ne maštam o poslednjoj osobi sa kojom sam bila intimna“, rekla je ona.

@bbgirl_b Replying to @aquaair1 BB, i hope this helps 🙂 #confidence ♬ original sound - B

Uprkos tome što nije imala seks, Brenda se nije odrekla svih fizičkih kontakata i poljubila je tri momka tokom „suve“ godine.

„Ali pokušala sam da se podsetim da se ne radi o tome da li me ta osoba želi, već o tome da li ja želim nju”, tvrdi ona.

Brenda planira da nastavi celibat za sada – dok se ne pojavi pravi muškarac.

„Ako upoznam nekoga i ako je atmosfera dobra, razmislila bih o tome“, rekla je ona.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram