Probala sam orgazmičnu jogu i moj seksualni život nikad više neće biti isti

Foto: Andrii Lysenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon jednog časa, osetila sam neverovatnu transformaciju.

Nikad nisam mislila da će mi se to dogoditi, ali sam izgubila želju za seksom. Oduvek sam bila puna samopouzdanja i sa „dobrim apetitom“ za sve stvari koje se tiču seksa – ali poslednjih nekoliko meseci pomisao na seks nije izazivao nikakvo uzbuđenje.

Tokom prošle godine bila sam više solo nego u vezama, a fokus mi se preusmerio na karijeru. Iskreno, i dok sam bila u vezama, seks mi ništa nije predstavljao.

I šta sam zaključila, kada nemate toliko seksa kao nekada – prestanete da želite da ga uopšte i imate.

Koliko god da je to kliše, ali „šta se nema, bez njega se može“ – bio je slučaj sa mnom i seksom. Što sam duže bila bez seksa, to me više nije bilo briga. I ne, nisam bila u celibatu godinu dana, ali čak su i neobavezne stvari u poslednje vreme izgubile svoj sjaj.

U tom trenutku, održavao se sajam seksualnog zdravlja u Los Anđelesu. Gledala sam raspored predavanja, a radionica na temu „Buđenje vaših erotskih čula kroz tantru“, učinila mi se kao nešto što može da mi pomogne u seksualnom životu.

Na toj radionici radila se orgazmična joga – ovi časovi su usmereni na to da pomognu ženama da oslobode svoju boginju unutrašnjeg seksa kroz jedinstvenu mešavinu joge, trbušnog plesa i burleske.

Za skeptike, orgazmička joga može zvučati samo kao trik, ali zapravo potiče od jednog od najstarijih oblika joge – Šakti joge koja se odnosi na žensku energiju.

Cilj ove vrste joge da se pomogne ženama da „izleče“ i osnaže svoju seksualnu energiju.

Mikropokreti i stisci koji se preferiraju u orgazmičnoj jogi su zapravo moderna adaptacija drevnih i autentičnih praksi, koje su morale biti čuvane u tajnosti čak i u Indiji hiljadama godina zbog religioznih tabua protiv seksualne energije. Kombinacija ove joge i tantre slavi senzualnost, posmatra seks kao holistički put ka meditaciji i vidi ga kao energiju boginje oličenu u nama.

Pravilo broj jedan u orgazmičkoj jogi jeste „bez osuđivanja“, a kada tako počnete da se ponašate na časovima, sve bliže ste cilju.

Kroz vežbe sam osetila kako mi se telo zagreva. Uz Kegelove vežbe, pravilno disanje i fokusiranje na sve senzacije koje se dešavaju u mom telu, počela sam da se osećam senzualnije.

Nakon što smo vrhovima prstiju trčale gore-dole po telu na neseksualan, ali prilično senzualan način i naginjale glave unazad kako bi naša duga kosa golicala kožu leđa i okretale kukove u seksi krugovima, počela sam da se osećam ponovo kao pre.

Ove pokrete možete preneti i u vašu spavaću sobu – ja jesam i dosta mi je pomoglo.

Ali ozbiljno sada, osećala sam se moćno. Osećala sam se snažno. Osećala sam se seksi. Ponovo sam se osećala seksepilnom.

Sve ovo sam osetila posle samo jednog časa od 90 minuta.

Misija ostvarena! Moj seksualni život je ponovo zaživeo i postao mnogo bolji nego ikada pre.

*Ispovest objavljena na portalu YourTango.

***

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram