Jelena Đoković u dobru i zlu

Foto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia

Skandal na US Openu uzdrmao je svet - Novak Đoković je diskvalifikovan, a mnogi smatraju da mu je načinjena velika nepravda. O tome se može raspravljati, ali jedno je sigurno - Novak uvek ima najjaču podršku: svoju porodicu.

Jelena Đoković, supruga srpskog najuspešnijeg tenisera, uvek ga bodri na terenu, a nakon svih velikih trenutaka u Novakovoj karijeri oglašava se na društvenim mrežama, uvek sa toplim i lepim porukama podrške.

Pročitajte još:

Novak i Jelena zajedno su od 2005, pa u 2020. godini slave 15 godina zajedničkog života. Svako javno oglašavanje Jelene Đoković pokazuje koliko je njihov brak stabilan i postojan.

„Na prvi pogled osvojila me osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim“, izjavio je jednom prilikom teniser.

Jelena Đoković na društvenim mrežama rado proslavi svaku Novakovu pobedu, a jako često ga bodri i sa tribina. Novak je u karijeri nizao brojne uspehe, a njegova supruga uvek bi mu posvetila objavu.

Teniser je uspeo da osvoji čak 17 grend slem turnira.

Međutim, uvek je lako biti podrška nekome kada sve ide dobro, kada se nižu uspesi i nema nikakvih problema. Međutim, kada stvari krenu nizbrdo i kada ste na samom dnu, tada se pokaže da li je osoba koja je sa vama u vezi ili braku zaista mislila da poštuje onu čuvenu krilaticu „i u dobru i u zlu“. A Jelena se posebno trudi da „u zlu“ ne ostane bez pravih reči.

Novak je kroz karijeru, poput svakog sportiste, imao i dosta padova – a barem u javnosti Jelena mu je uvek „čuvala leđa“. Nakon užasno neprijatnog trenutka na US Openu, Novak se oglasio svojim saopštenjem, a u brojim komentarima ispod objave izdvojila se Jelenina kratka, ali moćna poruka.

Foto: Instagram / djokernole

Ovo svakako nije prvi put da Jelena javno pruži podršku svom suprugu u teškim trenucima. 2018. godina je bila posebno teška za Novaka, a počela je porazom na Australijan Openu u januaru. Jelena je tada tvitovala sledeće:

Te godine Novak nije briljirao sve do Vimbldona, a Jelenu su često okrivljivali za to što je Novak pao na 18. mesto na ATP listi. Ona se, gostujući u jednoj TV emisiji, dotakla te teme i iskazala svoj jasan stav o takvim komentarima.

„Primarno, mi smo ljudi i grešimo. Ja kao žena koja će da bude na meti nekih ljudi, definitivno mi nije privlačna ta uloga. Meni prija što sam bitan faktor u Novakovom životu, ali moja uloga u Novakovoj karijeri je da mu budem ljubav i podrška, a ne da budem krivac za Novakove poraze, kako neki kažu. Mislim da to nema nikakve veze. Nisam ništa uradila da dođe do ovoga, meni ostaje da budem dosledna svojim verovanjima. Ono što drugi vide je njihova percepcija izvedena iz iskustva koji imaju. Moja iskustva su pozitivna“, rekla je tada Jelena Đoković.

Takođe i posle poraza u Londonu u novembru 2019. godine, Novak je utehu pronašao u društvu svoje dece, Stefana i Tare.

Pročitajte još:

„Novak i ja smo dugo zajedno i pre nego što je njegovo ime dobilo takvu težinu u javnosti. On je za mene ostao moja ljubav bez neophodnih titula koje sada prate njegovo ime. Rad za njegov brend mi je pomogao da razumem i poštujem uspeh koji je postigao – i da prihvatim usamljenost kao posledicu tog prekomerenog rada, putovanja i posvećenosti. To je taj teret slave i uspeha koji često udaljava ljude od porodice i prijatelja, a koji nemamo u vidu kada sanjamo velike snove. Ni njemu ni meni nije lako da budemo razdvojeni, pogotovo sada kao roditelji dvoje dece koja su stvarno plod velike ljubavi. Nama je naše vreme toliko dragoceno, retko i jedinstveno. Ali svi smo ga željni, a on je samo jedan“, rekla je za portal „Azra“ Jelena Đoković te godine.

Njihov brak svakako je svetli primer među vezama poznatih – svoju privatnost ne eksponiraju preterano, ali kao i svi mi, spremni su da javno istupe i stanu jedno uz drugo kada je najteže.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram