„Da se to nije desilo, razveli bismo se“: Šta je sačuvalo brak Federera i Mirke

Foto: Splash News / Splash / Profimedia

Vole se već 22 godine.

Rodžer Federer okončao je profesionalnu karijeru, nakon godina neverovatnih trijumfa. Uz njega je sve vreme bila supruga Mirka, s kojom je u braku od 2009. godine, a u ljubavi od 2000.

Miroslava Mirka Federer takođe je bila teniserka – zapravo je bila među prvih 100 rangiranih igračica u vreme svog penzionisanja 2002. zbog povrede stopala. Od tada je Mirka Federerova menadžerka za odnose s javnošću i upravlja mnogim njegovim medijskim poslovima.

Njihova zajednička ljubav prema tenisu je zapravo ono što ih je spojilo.

Ljubavna priča ovog slavnog para počela je na Letnjim olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine; Rodžer, koji je tek napunio 18 godina, bio je uparen sa tada 22-godišnjom Mirkom da se takmiči u dublu za Švajcarsku. Njihovo dvonedeljno putovanje kulminiralo je poljupcem u spavaonici.

„Oboje smo igrali za Švajcarsku u tenisu, a onda smo proveli dve nedelje zajedno u tim spavaonicama. Bili smo zajedno sa rvačima i svim drugim kul sportistima. Pretpostavljam da smo tokom dve nedelje osetili malo hemije“, seća se Federer.

Jedan od rvača je rekao Rodžeru da poljubi Mirku, ali on nije bio tako siguran. Na kraju, nakon što ga je rvač nagovorio, on je uradio to – ali iako su se poljubili, Mirka je mislila da je Rodžer premlad.

Foto: Lauren Hurley / PA Images / Profimedia

Dve godine je par uspevao da svoju ljubavnu vezu drži u tajnosti, ali je njihova romansa postala javna na Hopman kupu 2002. u Pertu, kada su se udružili u meču mešovitih parova. Hemija je bila opipljiva između njih tokom njihovog intervjua na terenu posle meča.

Posle devet godina zabavljanja, nekoliko nedelja nakon što su objavili Mirkinu prvu trudnoću, Rodžer i Mirka su se venčali 11. aprila 2009. u Vili Venkenhof — takođe poznatoj kao „švajcarski Versaj“.

Nekoliko meseci nakon venčanja, dočekali su svoje ćerke bliznakinje Majlu Rouz i Šarlin Rivu. Godine 2014. Rodžer i Mirka su ponovo postali roditelji, dočekavši još jedne blizanace, sinove Lea i Lenija.

Foto: IMP Features / Splash / Profimedia

Govoreći za Sandej tajms 2020. godine, Rodžer je rekao da bi se on i Mirka verovatno razveli da se ona nije povukla iz tenisa kada jeste, jer nikada ne bi mogli da se viđaju.

Teniser toliko voli da su zajedno, da je čak rekao da nigde ne spava ako Mirka nije pored njega.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram