Bogati Arapin kog je Mirka ostavila zbog Federera

federer
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Bila je verena pre Rodžera.

Sportska vest koja je nedavno obišla svet glasi da će švajcarski teniser i jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa uskoro okončati svoju veličanstvenu karijeru. U emotivnom oproštajnom pismu Rodžer Federer spomenuo je i tri godine stariju suprugu, s kojom je u braku od 2009. godine.

„Posebno želim da se zahvalim svojoj neverovatnoj supruzi Mirki jer je sa mnom proživela svaki minut. Ona me je zagrevala pee finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kad je bila u osmom mesecu trudnoće, i trpela moju šašavu stranu preko 20 godina“, napisao je Rodžer Federer i spomenuo i svoje četvoro dece.

Zahvalio im je što su ga podržavali i uvek bili spremni da istražuju nova mesta i stvaraju divne uspomene.

„Videti porodicu kako navija za mene s tribina osećaj je koji ću zauvek pamtiti“, dodao je teniski velikan.

Švajcarac je sve svoje turnire u karijeri osvojio uz podršku supruge.

Pravo ime gospođe Federer je Miroslava Vavrinec. S roditeljima je emigrirala iz Slovačke kad je bila dete, a danas imaju zlatarsku radnju. Poput svog supruga, dugi niz godina bavila se tenisom. Počela je da igra na nagovor Martine Navratilove, a najveći uspeh joj je bilo 76. mesto na svetu 2001.

Zanimljivo je da je MIrka pre Rodžera zapravo bila verena s bogatim Arapinom.

Pisalo se kako je u velikoj ljubavi sa tajkunom iz Arabije.

Međutim, svog sadašnjeg supruga upoznala je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju. Prestala je da se bavi tenisom 2002. godine zbog povrede stopala. U tom periodu ona i Rodžer su bili sve bliskiji, te je ona u jednom trenutku shvatila da zaprvo voli Federera i raskinula sa bogatim Arapinom.

„Za dva meseca poznanstva znali smo da između nas postoji hemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti nekud ili je reč samo o trenutku. Naš prvi poljubac bio je nešto više od toga. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i srećni smo što smo zajedno“, ispričao je slavni teniser ranije.

Pritom, Mirka vodi njegove finansije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, zadužena je za odnose s javnošću, bira rekete i odeću za put, a uz sve to brine se o deci. Federer je svojevremeno izjavio da ne bi mogao bez Mirkine logistike i da mu ona dopušta da sledi svoje snove.

„Ali ako jednog dana kaže da više ne želi da putuje i da joj je dosta svega, oprostiću se od profesionalnog sporta“, najavio je tada, a podseća tportal.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram