Nova drama na dvoru: Razlog zbog kog su Hari i Megan pobesneli na Čarlsa

megan i hari
Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Sada su u pitanju njihova deca.

Deci Harija i Megan navodno neće biti dodeljen status NJ.K.V. kada ih kralj Čarls III bude imenovao za princa i princezu.

Naime, očekuje se da će Arči i Lilibet u bliskoj budućnosti zvanično postati princ i princeza, pošto je Čarls pristao da im dodeli titule. Ali nakon napetih razgovora sa novim kraljem poslednjih dana, Saseksi su pobesneli što njihova deca neće dobiti i titule njegovo kraljevsko visočanstvo.

Njih dvoje su istakli da ćerke princa Endrua imaju status NJ.K.V iako nisu članovi kraljevske porodice.

„Hari i Megan su bili zabrinuti zbog bezbednosnog pitanja jer osobe sa titulom princa ili princeze imaju određen nivo garantovane bezbednosti. Bilo je mnogo razgovora o tome tokom protekle nedelje. Oni su insistirali da na to me da su Arči i Lilibet princ i princeza. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. Ali pobesneli su što Arči i Lilibet ne mogu da dobiju titulu NJ.K.V.. Ipak, to je dogovor — oni mogu da budu princ i princeza, ali ne i NJ.K.V jer nisu članovi kraljevske porodice“, piše daily mail.

Arči i Lilibet imaju pravo na titule nakon smrti kraljice u skladu sa pravilima koja je postavio kralj Džordž V 1917. godine – a koja su ograničila broj kraljevskih članova koji koriste zvanje NJ.K.V.

Megan je ranije tvrdila da je Arčiju prethodno uskraćena titula NJ.K.V. zbog njegove rase.

U međuvremenu, ona i Hari su prestali da koriste sopstvene titule NJ.K.V. nakon što su se povukli sa mesta starijih članova kraljevske porodice da bi živeli u Los Anđelesu.

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram