Vežba za podbradak koju je videlo 23 miliona ljudi

podbradak
Foto: Phil Loftus / Capital pictures / Profimedia

Šta god da radite, nikako da se rešite onog viška ispod brade? U tome može da pomogne serija vežbica za podbradak koju je na Jutjubu videlo čak 23 miliona ljudi.

Poveći podbradak može da deluje neprijatno i da nas učini starijima nego što jesmo. Srećom, tu su jednostavne vežbe uz pomoć kojih ćete se rešiti naslaga ispod brade i fino zategnuti kožu.

Među brojnim snimcima na Jutjubu koji pokazuju vežbe za podbradak izdvaja se jedan koji u nekoliko jednostavnih koraka pomaže da se rešite podbratka.

Korak 1: Započnite vežbu zagrevanjem. Okrenite vrat udesno, a zatim nazad u sredinu.

Korak 2: Zatim okrenite vrat nalevo i nazad u sredinu. Ponovite dva do tri puta.

Korak 3: Sada nežno uvucite bradu i pomerite je udesno. Isto savijte bradu i pomerite na levu stranu praveći polukrug. Uradite ovo dva do tri puta.

Korak 4: Sada polako podignite bradu prema plafonu. Počnite da pomerate donju vilicu gore-dole nekoliko sekundi. Osetićete kontrakcije vaših vokalnih mišića.

Korak 5: Zatim držeći bradu u podignutom položaju, polako otvorite usta i zatvorite ih. Uradite 10 ponavljanja ove vežbe, a zatim se opustite.

Korak 6: Podignite bradu nagore na desnu stranu i zvaćite zatvorenih usta nekoliko sekundi.

Korak 7: Zadržite taj položaj i počnite da otvarate i zatvarate usta. Uradite 10 ponavljanja i vratite glavu u sredinu i opustite se.

Korak 8: Isto uradite i na levu stranu. Ispružite bradu nekoliko sekundi i zadržite položaj. Onda otvarajte i zatvarajte usta oko 10 puta, a zatim glavu vratite u centar i opustite se.

Uz ove vežbe ojačaćete mišiće vrata, one će tonirati mišiće i dati lepši izgled vašem licu. Vežbe za podbradak takođe sagorevaju salo ispod brade, nakon čega ćete bez sumnje delovati vitkije.

BONUS VIDEO: Joga lica za početnike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram