Vežba koju Danijela Buzurović svakog dana radi posvećeno i sa 42 izgleda lepše nego ikad

Danijela Buzurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

"Pržena jaja su mi uvek prvi izbor za doručak", rekla nam je voditeljka.

Voditeljka TV Nova Danijela Buzurović više od dve decenije niže poslovne uspehe i publika je voli kako zbog profesionalnosti, tako i zbog lepote, šarma i predivnog osmeha. Danijela je već dve godine zaštitno lice naše televizije, a nakon emisije „Survivor plus“ tokom prethodne sezone „Survivor“-a, ove jeseni od 23. oktobra prigrlila je novi projekat i postala jedna od voditeljki druge sezone popularne emisije „Najveći gubitnik“ na TV Nova.

Danijela od ponedeljka do četvrtka u 20:30h dočekuje nove takmičare ovog svetskog formata koji za cilj ima da pomogne ekstremno gojaznim kandidatima da izbace nezdrave navike iz života.

S obzirom na to da naša lepa voditeljka godinama važi za jednu od najzgodnijih žena sa javne scene, mi smo je na početku razgovora pitali koja tajna njene savršene figure.

„Moja formula je umerenost. Volim da jedem i domaće specijalitete i skoro svih svetskih kuhinja, ali imam meru. Znam da se zaustavim. Kalkulišem u toku dana. Ako mi je doručak bio „jak“ onda je ručak nešto slabiji, a večera je uvek lagana jer mi tako prija. Naravno, desi se da ne bude tako, ali to su izuzeci“, kaže nam Danijela.

Šarmantna voditeljka dan najviše voli da započne dan sa prženim jajima.

„Pržena jaja su mi uvek prvi izbor za doručak. Naravno, ne jedem ih svakog dana. Tu su ponekad i neki lep sendvič ili vruć burek i jogurt, da se lažemo“, navodi tv lice.

Vreme ručka je rezervisano za okupljanje porodice, a Danijela nam je rekla da se u njenom domu kuvaju najrazličitija jela, od pasulja sa rebrima preko morskih plodova do lazanje i paelje.

Danijela ne jede kasno uveče, ali kako kaže nema stroga pravila, nego joj tako prija.

„Ako sam gladna uveče poješću nešto, ali uglavnom ne jedem posle 21h. Nemam neku posebnu ishranu, jedemo šta porodično odlučimo“, kaže nam ona.

Danijela Buzurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

S obzirom na to da je počela sezona slava, našu voditeljku smo pitali da li uspeva tada da sačuva vitku liniju.

„Da, nemam problem sa viškom kilograma u tom periodu. Najviše volim predjelo da jedem na slavama, i tu se uglavnom moj obrok i završi. Važnije mi je druženje“, naglašava ona.

Kada je detoksikacija organizma u pitanju, Danijela navodi da pije mnogo vode u toku dana, a često i limunadu. Priznaje da voli i čajeve od kamilice i nane, a uveče ih pije umesto kafe.

Voditeljka nam je otkrila i na koji način jača imunitet u sezoni prehlada i gripa.

„Volim kiseli kupus i trudim se da jedem voće što je više moguće. Serviram deci pa kao svaka majka pojedem sve ono što oni nisu. Inače, tokom leta porodično beremo lekovito bilje na Goliji, pa imamo i tu pomoć prirode kada stigne zima“, kaže nam Danijela.

Čim primeti da se ugojila kilogram ili dva, voditeljka kaže da ih skine za nekoliko dana tako što izbaci večeru i ne jede slatkiše.

Danijela Buzurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Budući da je majka dvoje – ćerke Klare i sina Nestora koje ima sa glumcem Stefanom Buzurovićem, pitali smo je koliko se ugojila u obe trudnoće i kako je tada skinula kilograme.

„Kad god me neko to pita, volim da kažem da se žena tokom trudnoće nužno ne goji, nego u njoj raste beba i vaga pokazuje drgačije cifre jer je to neminovnost. Koliko se žena ugojila tokom trudnoće vidi se tek dve nedelje nakon porođaja.

Posle obe trudnoće imala sam samo dva kilograma viška. Imala sam sreće, a i pameti. Tokom trudnoća sam se hranila zdravo i u istim količinama kao i inače ako izuzmemo neverovatne količine jagoda i ananasa jer mi se to onako posebno trudnički jelo.

Kada čujem da je neka žena trudna, pa je teraju da jede više ili ona sama kaže: „Sad jedem za dvoje“ naježim se. Važno je da se trudnica hrani kvalitetno i zdravo, a ne da povećava količinu hrane. Ako to radi, uticaće samo na njene kilograme, a ne na bebu“, smatra voditeljka.

Danijela Buzurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Danijela više od pola godine aktivno trenira u teretani i priznaje da sada ne može da zamisli život bez treninga.

„Počela sam redovno da vežbam pre 7‐8 meseci, u 41. godini, a na to me je nagovorila drugarica Maja Dimitrijević. Idem kod nje u studio Treniraj sa Majom, a trener mi je Ivana Stamenković krosfiterka koja iz mene izvlači maksimumi, kao što to rade Maša i Stefan sa takmičarima u Najvećem gubitniku. Veoma je važan dobar trener koji je i dobar čovek, kome je stalo, a to se oseti. Sigurna sam da to gledaoci Nove mogu da primete od ponedeljka do četvrtka od 20:30h“, kaže ona.

Voditeljka nam je otkrila da je velika ljubiteljka vežbi snage, ali priznaje da ne voli kardio.

Kako kaže, plank vežba za zategnut stomak je njena svakodnevica.

„Ne pada mi teško. Nije lako, ali preživim. Mnogo su mi teži određeni trbušnjaci“, priznaje ona.

Na naše pitanje koje su vežbe zaslužne za njene savršene noge, Danijela se odmah nasmejala.

„Hahaha… Napisali ste nedavno tekst u kojem ste mi pohvalili noge i sada se žene sa kojima vežbam stalno šale na taj račun. Kao mala sam šest godina trenirala gimnastiku i moderan balet, pa verujem da je to osnova. Inače, skijam ceo život, a otkako vežbam noge su mi stvarno oblikovane koliko je to moguće. Ima mnogo vežbi za noge, ali verujem da su najzaslužnije sving i iskorak. I čučnjevi naravno“, kaže zaštitno lice TV Nove.

Kada su u pitanju vežbe za ruke, Danijela nam je rekla da voli sve osim sklekova.

„Vežbe za ruke su mi najlakše. Jedino sklekove baš ne volim“, zaključuje ona.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram