Tri vežbe uz koje ćeš zaista dobiti ravan stomak

vežbe stomak
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ravan stomak san je mnogih žena. Ali za njega je potrebno ipak malo truda i odricanja, ako niste srećnica kojoj je genetika podarila pločice.

Prvenstveno morate znati da se ravan stomak postiže u kuhinji. Odnosno, za ravan stomak najbitnija je ishrana, što znači da treba da jedete što manje nezdrave hrane i da vaš meni treba da obiluje voćem i povrćem.

Osim ishrane, za pločice na stomaku bitan je i trening. Treningom oblikujemo svoje telo, pa tako i trbuh. Kombinacija uravnotežene ishrane i odgovarajućih vežbi dovešće vaš stomak do savršenstva. Na sajtu azra.ba izdvajaju tri najefikasnije vežbe za područje stomaka.

Sit-up i ruski zaokret

Lezite na leđa. Noge savijte u predelu koljena, a ruke držite u predelu ušiju. Dižite torzo prema kolenima, a kada se dignete, telo zarotirajte prvo u levu stranu, pa onda u desnu.

Laktom prema kolenu/ bicikliranje

Lezite na leđa i stavite se u pozu bicikla, odnosno stavite dlanove na uši, a noge savijte tako da bedra budu pod uglom od 90 stepeni, a potkolenice paralelno s podom. Laktom dotičite prvo jedno, pa drugo koleno.

Uvijanje rukama i nogama

Lezite na leđa. Neka vam ruke i noge budu ispružene, ali neka ne dodiruju pod. Noge dižite savijene u koljenima, prema grudima, a rukama obgrlite noge.

BONUS VIDEO: Joga za bolove tokom ciklusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram