Sladoled od dva sastojka gotov za pet minuta

Sladoled
Foto: Shutterstock

Sezona je borovnica, slatkog i hranjivog voća koje se naziva i superhranom.

Radi se o voću koje je niskokalorično, a istovremeno bogato hranjivim sastojcima. To bobičasto voće sadrži veliki udeo vode (oko 85 posto), a 100 grama ima tek 84 kalorije. Borovnice su i odličan izvor vlakana, vitamina C i vitamina K, piše zadovoljna.hr. 

Još jedan njihov veliki plus jeste visoka razina antioksidansa, a na popisu je njihovih pozitivnih karakteristika i uticaj na snižavanje visokog krvnog pritiska. Osim toga, borovnice pomažu u sprečavanju srčanog udara, koji je jedan od vodećih uzroka smrti u svetu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Tu su i da pomognu vašem mozgu, i to tako da se njihovom konzumacijom poboljšava njegova funkcija, a odlaže se mentalni pad.

I to je samo mali d3o prednosti tog mnogima omiljenog bobičastog voća, a imajući ih na umu, još ćete više uživati u sladoledu od borovnica. Radi se o poslastici za koju su vam uz borovnice potrebne još samo banane, a osim što je veganski i superzdrav jer je zaslađen samo voćem, taj sladoled je gotov za pet minuta i savršena je poslastica za leto u kojoj možete uživati bez griže savesti.

SASTOJCI ZA SLADOLED:
– 3 smrznute banane narezane na kolutiće
– 1 čaša smrznutih borovnica

PRIPREMA:

– smrznute banane i borovnice stavite u blender i pustite da odstoje tri do četiri minuta
– mešajte sastojke na visokoj brzini dok smesa ne postane kremasta
– u gotovu smesu po želji možete ubaciti još malo svežih borovnica

NAPOMENE:

– U vašem zamrzivaču uvek imajte spremne zamrznute banane i borovnice kako biste kada god to poželite mogli da uživate u ovom sladoledu u roku od nekoliko minuta.
– Banane isecite na kolutiće pre zamrzavanja.
– Ako volite čvršći sladoled, smesu stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram