Recept za beli kolač koji i sladoled baca u drugi plan

Kolač, čizkejk
Foto: Shutterstock

Visoke temperature i upaljena rerna mnogima nisu poželjna kombinacija. Međutim, čak i na visokim temperaturama volimo da se zasladimo nečim super ukusnim.

POGLEDAJTE JOŠ:

U takvim situacijama, kada na visokim temperaturama poželimo da jedemo nešto slatko, napravljeno svojim rukama, idealna opcija su kolači za koje nije potrebno paliti rernu, piše zadovoljna.hr. 

Recept za jedan takav kolač na svom je blogu objavila Nataša Pralica. Radi se kremastom, belom kolaču bez pečenja koji ćete teško da ostavite nakon jednog zalogaja.

Čak i sladoled zbog ovog kolača pada u drugi plan, a za njegovu izradu biće vam potrebni sledeći SASTOJCI:

PODLOGA

– 500 g mlevenog petit keksa
– 200 g margarina ili maslaca
– 200 ml mleka

KREMA

– 600 ml mleka
– 2 pudinga od vanile
– 4 kašike šećera
– 300 ml šlaga

ŠLAG ZA SLAGANJE

– 150 ml šlaga

DEKORACIJA

– 150 g bele čokolade
– 50 ml šlaga

Kolač, čizkejk
Foto: Shutterstock

PRIPREMA:

1. Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo.

2. U posudi pomešajte puding od vanile, šećer i 200 ml mleka.

3. Preostalo mleko ulijte u lonac i stavite da se kuva.

4. Kada počne da kipi sklonite ga sa strane i umešajte pripremljeni puding.

5. Sve zajedno vratite da se kuva.

6. Vruću kremu prebacite u posudu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

7. Za to vreme pripremite podlogu.

8. U veću posudu dodajte mleveni keks i u sredini napravite rupu.

9. Nastavite dodavati istopljeni margarin ili maslac i mleko.

10. Sastojke pomešajte, a zatim rukom nastavite dok se ne sjedini.

Kolač, čizkejk
Foto: Shutterstock

11. Pripremljenu smesu prstima rasporedite na dno kalupa dimenzija 21 x 36 cm.

12. Podlogu stavite u hladnjak dok fil ne bude gotov.

13. Nakon što se fil ohladi uklonite foliju, te umutite mikserom.

14. Posebno izmiksajte šlag.

15. Pripremljeni šlag dodajte u fil i sve sedinite.

16. Fil rasporedite preko podloge i stavite u frižider.

17. Umutite šlag i rasporedite preko fila, stavite u frižider.

18. Za dekoraciju preko bele čokolade prelijte šlagom.

19. Otopite u mikrotalasnoj ili na pari.

20. Kada se ohladi rasporedite na kolač.

21. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.

I to je to. Za slučaj da vam neki deo nije jasan, pogledajte i Natašin video recept, a ovaj i brojne druge ukusne recepte možete pronaći i na blogu Natašine slastice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram