Ledena poslastica sa jagodama brzo se pravi i još brže smaže

Podeli:
jagode; šlag
Foto: Nadia Borovenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Temperature su napokon porasle i mnogi zato ovih dana često posegnu za osvežavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostavan složenac od jagoda, milerama i piškota za koji vam ne treba ni rerna ni puno vremena.

Ova poslastica je odlična ideja kada imate nenajavljene goste, ili vam se jednostavno baš mnogo jede nešto slatko, piše Zadovoljna.hr.

Sastojci:

500 grama jagoda

300 ml slatke pavlake

200 grama milerama

100 grama šećera

200 grama piškota

200 ml hladnog mleka za piškote

1 mala kašičica ektrakta vanile

malo limunovog soka za jagode

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели L I S A M A R Y L L I S ? (@lisamaryllis)

Priprema:

1. Odaberite posudu u kojoj ćete praviti složenac (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Skinite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke kriške i prelijte s par kašika limunovog soka.

2. Mikserom umutite slatku pavlaku. Tek kada se formira šlag malo po malo dodajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatki krem.

3. U hladno mleko stavite ekstrakt vanile i pomešajte. Umočite svaku piškotu kratko u mleko i složite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašika krema i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom na koji ćete staviti još malo jagoda. Stavite u frižider na nekoliko sati i zatim poslužite.

Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram