Marta Stjuart je svetski poznata po svom umeću u kuhinji, a među jelima koje sprema izdvaja se i čuveni BLT sendvič.
Osnova su slanina, zelena salata i paradajz (BLT se i zove zbog početnih slova ovih imenica na engleskom jeziku). Ipak, Marta Stjuart dodaje i sastojke zbog kojih je ovaj sendvič tako popularan, pa je mnogima savršen doručak ili večera.
Sastojci:
2 kriške belog tost hleba
1 kašičica putera
1 do 2 lista zelene salate
1 zreo paradajz iseckan na tanje kolutove
3 do 4 lista bosiljka
2 kriške deblje isečene barene slanine
1/2 šolje domaćeg majoneza
so i biber
Priprema:
Krišku hleba s jedne strane premažite puterom. Preko stavite zelenu salatu, pa paradajz i bosiljak. Začinite solju i biberom. Zatim preko stavite slaninu.
Drugu krišku hleba premažite majonezom, pa time poklopite sendvič. Isecite po dijagonali i uživajte.
*
Recept za domaći majonez
Sastojci:
1 veliko žumance
1 kašičica senfa
1 kašičica svežeg limunovog soka
so
beli biber
1 šolja ulja
Priprema:
U većoj tegli pomešajte žumance, senf, limunov sok, 1/4 kašičice soli i prstohvat bibera i mutite mikserom. Nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i lepo sjedinjena. Dodajte ulje, kap po kap, i neprestano mešajte dok smesa ne počne da se zgušnjava i na kraju ne bude sasvim glatka.
BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: