Sandrin recept za sladoled koji se pravi za pet minuta

Podeli:
recept za sladoled
Foto: Shutterstock

Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, slanim i slatkim, izdvaja se njen recept za sladoled s višnjama.

„Pretprošlogodišnji recept za sladoled gde se kuvaju jaja sam namerno potisnula iz sećanja. Sad samo da je jednostavno – osnovni zames od slatke pavlake, šećera i mleka“, kaže Sandra Pecić.

Vremenom je, priča, počela da eksperimentiše sa načinom serviranja – jer ne mora sladoled uvek da bude na kuglu. Isprobavala je i razne dodatke, a aroma višnje se pokazala kao pun pogodak.

Sladoled sa višnjama

Sastojci:

150ml umućene slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

100 ml mleka

pola šolje naseckanih višanja (najbolje odmrznute sa sve sokom)

Priprema:

Umešajte sve sastojke i rasporedite u kalupe za sladoled ili u kornete. Hladite u zamrzivaču barem šest do osam sati.

Ako se odlučite za kornete, secite ih napola potpuno smrznute. Lako se seku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram