Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, slanim i slatkim, izdvaja se njen recept za sladoled s višnjama.
„Pretprošlogodišnji recept za sladoled gde se kuvaju jaja sam namerno potisnula iz sećanja. Sad samo da je jednostavno – osnovni zames od slatke pavlake, šećera i mleka“, kaže Sandra Pecić.
Vremenom je, priča, počela da eksperimentiše sa načinom serviranja – jer ne mora sladoled uvek da bude na kuglu. Isprobavala je i razne dodatke, a aroma višnje se pokazala kao pun pogodak.
Sladoled sa višnjama
Sastojci:
150ml umućene slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
100 ml mleka
pola šolje naseckanih višanja (najbolje odmrznute sa sve sokom)
Priprema:
Umešajte sve sastojke i rasporedite u kalupe za sladoled ili u kornete. Hladite u zamrzivaču barem šest do osam sati.
Ako se odlučite za kornete, secite ih napola potpuno smrznute. Lako se seku.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: