Brz i slastan ručak!
Ovo jelo, koje možete da pravite i sa mesom i bez njega, vole mnogi zbog jednostavne pripreme i slasnog ukusa.
Sastojci:
4 paradajza
2 crvene paprike
1 manji plavi patlidžan
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
so
suvi biljni začin
300 g belog pirinča
malo vode
500 ml bujona od povrća
Priprema:
U šerpi na malo ulja dinstajte iseckan crni luk. Isecite papriku na uzdužne komade i dodajte ih luku. Posolite, poklopite i dinstajte dalje. Patlidžan oljuštite, očistite od semenki, isecite na kockice i ubacite u luk i papriku. Naseckajte i šargarepu na kolutiće i umešajte u smesu. Dodajte vrlo malo vode da ne zagori.
Paradajz potopite u vruću vodu i ostavite da omekša. Potom mu skinite opnu, isecite na komadiće i ubacite u ostale sastojke. Začinite po ukusu i krčkajte dok povrće ne omekša.
Pirinač operite i dodajte i njega u smesu, pa promešajte. Onda postepeno dolivajte supu. Kuvajte dvadesetak minuta uz mešanje.
BONUS VIDEO: Mafini sa komadićima čokolade
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: