Svi jedu i traže još, još, još.
Pogačice sa sirom su klasično pecivo s kojim nikad ne možete pogrešiti.
Pripremaju se brzo i lako, a uspevaju baš svima i omiljeni su dodatak večernjim druženjima s porodicom i prijateljima.
Glavna mudrost kod pripreme pogačica sa sirom jeste – svega u istim količinama.
U nastavku proverite recept za mekane pogačice koje zamirišu celu kuću.
Sastojci:
250 g glatkog brašna
250 g maslaca ili margarina
250 g svežeg sira
1 prašak za pecivo
1 kašika soli
1 jaje
Za premaz:
1 jaje
1 kašika majoneza
semenke po želji
Priprema
U veliku posudu stavite brašno, prašak za pecivo i so, pa sve dobro promešajte.
U brašno dodajte narendani maslac, sir i jaje.
Rukama mesite testo sve dok se maslac ne istopi pod toplinom ruku i dok ne dobijete kompaktnu smesu koja je malo lepljiva. Po potrebi dodajte još malo brašna.
Testo zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider na najmanje sat vremena.
Testo razvucite na debljinu od dva centimetra pa čašom vadite oblik pogačica.
Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje pa premažite mešavinom jajeta i majoneza. Po želji dodajte semenke.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: