Ulepšajte sebi početak dana.
„Prošle nedelje su mi nekoliko dana zaredom odnekud mirisali vafli. Oni sveže ispečeni i posuti prah šećerom što nas uvek bezobrazno mame sa inostranih ulica. Bilo je jasno da samo u mojoj glavi mirišu“, kaže Sandra Pecić iz Trstenika. food blogerka koja svoje savete rado deli na Instagramu.
Onda je jednog jutra poranila da obavi po gradu šta ima i požurila kući da spremi vafle za doručak.
„Kako aparat nemam i ne želim ga, električni gril mi ne pada na pamet da angažujem za par vaflova, izbor je pao na tiganj. Napravila sam divne vafl palačinke.“
Sastojci:
2 jajeta
30 g šećera
1 kašika vanila arome
2 kašike otopljenog maslaca
150 ml mleka
80-100 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
Priprema:
Umešajte žicom jaja, šećer, maslac i vanilu. Dodajte mleko, a onda i brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom. Dobićete glatku gustu masu za palačinke.
Za svaku palačinku u ugrejani tiganj sipajte pola kašičice ulja, a onda i pola kutlače smese. Pecite na srednje jakoj ringli dok se ne jave mehurići sa gornje strane. Onda dopecite kratko i sa druge strane.
„Od ovih sastojaka dobije se 15-20 komada. Filovala sam ih domaćim pekmezom od borovnica i višanja“, kaže Sandra.
BONUS VIDEO: Keto – savršena dijeta za Srbe
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: