Recept Kendal Džener za kuvano vino je savršena praznična opcija. Prijatno piće koje je odlično za sedenje pored vatre, gledanje jednog od omiljenih božićnih filmova ili uživanje u porodičnom okupljanju.
To je u osnovi zimska verzija sangrije, ali pomešana sa crvenim vinom po vašem izboru, cimetom, narandžama i puno meda (po Kendalinom ukusu). Pratite uputstva korak po korak o tome kako da napravite njen ukusni recept.
Recept je za pet čaša, a vreme pripreme je svega pet minuta. Dok se vino kuva dvadeset minuta.
Sastojci:
boca vašeg omiljenog suvog crvenog vina
2-3 sveže narandže, isečene na kockice
3 štapića cimeta
2 zvezdice anisa
5 kašika meda
Malo karanfilića, po ukusu
View this post on Instagram
Uputstvo:
Promešajte sve sastojke zajedno na šporetu.
Pustite da se vino zagreje dok ne proključa na srednje jakoj vatri. Zatim smanjite vatru na nisku, poklopite šerpu i ostavite da se napitak kuva najmanje 15 minuta; međutim, možete ga krčkati do 3 sata.
Procedite vino od svih sastojaka, a nakon što ga probate, dodajte još zaslađivača ako želite. Kendal voli da koristi dodatni med.
Poslužite i pospite željenim ukrasima, piše Poosh.
***
Bonus video: