Ove 3 namirnice su najgore za zdravlje creva, a u Srbiji se konzumiraju u tonama

Zaobilazite ih u širokom luku.

Zdrava creva su ključ jakog imuniteta, ali sve više, zbog ubrzanog načina života i loše ishrane, postaju nezdrava. Nadutost i gasovi u stomaku su sve češći problemi probavnog sistema.

Gastroenterolozi objašnjavaju da treba izbegavati određene namirnice jer štete zdravlju naših creva. Iz tog razloga su odabrali listu namirnica koje nikada ne jedu:

Beli hleb

HOUIN / BSIP / BSIP / Profimedia

Beli hleb je mnogima omiljena namirnica koju nikako ne preskaču uz obrok. Neki ljudi bez hleba ne mogu da zamisle jelo, a umesto nekoliko kriški pojedu pola hleba. Zbog visokog nivoa šećera koji sadrži, beli hleb nije poželjna namirnica za zdravlje creva.

Crveno meso

philipimage / Alamy / Alamy / Profimedia

Uz sve vitamine i aminokiseline koje sadrži, morate da ograničite njegovu upotrebu. Crveno meso takođe povećava holesterol. Problem može da nastane kada on, u kombinaciji s bakterijama koje se nalaze u crevima, može da poveća rizik od ateroskleroze.

Gazirana pića

Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ove napitke treba izbegavati po svaku cenu, ne samo zbog creva, nego generalno zbog toga što ne donose ništa dobro celom organizmu. U većini slučajeva sadrže previše šećera i aditiva, zbog čega se ne preporučuju ako želite da se zdravo i uravnoteženo hranite, piše Story.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram