
Glavobolja je vrlo učestala kod mnogih i puno je razloga koji mogu uzrokovati glavobolju, a neki od njih su i namirnice koje konzumiramo.
Uzroci su razni od stresa, umora, lošeg vida, ali i ishrane. Ne biste verovali, ali hrana koju unosite u svoj organizam uveliko može uticati na vaše zdravlje pa i na glavobolju.
Boli li vas glava učestalo svakako obratite pažnju na svoju ishranu, a koju hranu biste trebali izbegavati saznajte u nastavku.
Sir
Sirevi sadrže tiramin odnosno aminokiseline koje su povezane s migrenama.
Čokolada
Mlečna čokolada može izazvati loš neurološki efekt.
Sladoled
Velik broj osoba, koje pate od učestalih glavobolja, je osetljivo na hladne gutljaje i zalogaje. Zato izbegavajte hladne napitke i sladoled, piše Azra.ba.
Prerađena hrana
Kobasice, salame, konzervirana hrana sadrže nitrate koji uzrokuju migrene.
Vino
Vino sadrži sulfate koji mogu biti uzrok snažnih glavobolja.
***
Bonus video: Slatka keleraba
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: