Napravite kafu kao iz kafeterije za energično jutro

Foto: Slavica Stajic / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi volimo taj mali ritual ispijanja jutarnje kafe, a posebno je primamljivo kupiti ovaj kofeinski napitak u nekoj od kafeterija gde će ga barista na brzinu pripremiti. Ipak, ova navika ume da bude skupa. Zato vam otkrivamo jednostavan recept uz koji vrhunsku kafu možete spremiti kod kuće.

Popularna kafa poznatkog lanca kafeterija pod nazivom „Iced Brown Sugar Oatmilk Shaken Espresso“ je ukusan sladak ledeni napitak sa smeđim šećerom, cimetom i ovsenim mlekom. Biće spreman za samo pet minuta, a vi ćete uštedeti i novac i vreme za koje biste čekali u redu u kafiću.

Biće vam potrebno 55 grama smeđeg šećera, 1 šot espresa, 110 ml punomasog mleka od ovsa, kao i cimet i ekstrakt vanile za jedinstven ukus, prenosi Azra.

U proključalu vodu dodajte smeđi šećer koji ćete mešati dok se ne rastopi. U dobijeni sirup od smeđeg šećera dodajte ekstrakt vanile i kašićicu cimeta.

Dodajte espreso i snažno promućkajte napitak – najbolje u šejkeru, a poslužiće i staklena posuda. Veliku čašu napunite ledom i prelijte kafu preko njega. Prelijte hladnim ovsenim mlekom i uživajte.

BONUS VIDEO: Bakšiš – ko je škrt, a ko lak na napojnici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram