Kafa s limunom za mršavljenje – da li deluje?

kafa limun
Kafa sa limunom - da li pomaže pri mršavljenju? Foto: Roman Sahaidachnyi / Alamy / Alamy / Profimedia

Kafa s limunom za mršavljenje najnoviji je trend na TikToku, ali koliko je zdrav i da li deluje?

TikTok je ovih dana preplavljen videima u kojima se korisnici kunu u novi trend za skidanje viška kilograma. Navodno, šoljica kafe sa sokom od pola limuna ili limete pomaže u sagorevanju masnih naslaga.

@beautify.grmmz#losefat #loseweight #coffee #lemon

♬ original sound – audios

Čudesni rezultati koji se na snimcima prikazuju mnoge su ostavili skeptičnim, jer neverovatne transformacije zaista deluju kao prevara. A šta na sve to kažu stručnjaci?

Kafa sa limunom za mršavljenje

Na žalost svih onih koji imaju tegobe sa viškom kilograma, doktori, za početak, napominju da ne postoji magičan napitak koji će vam pomoći da smršate preko noći.

Sa naučne tačke gledišta, zapravo, nijedna namirnica ne sagoreva masne naslage sama od sebe. Kafa zaista ubrzava metabolizam, ali su to neznatne promene po telo. S druge strane, limun povoljno deluje na imunitet, takođe poboljšava metabolizam, a u kombinaciji s tečnošću (uglavnom sa vodom) hidrira tijelo.

Iz svega navedenog, ne čudi što bi mnogi pomislili da ova kombinacija zaista pomaže u mršavljenju.

Međutim, jedini način da tranformišemo svoju figuru i da izgubimo višak kilograma jeste izbalansirana ishrana i fizička aktivnost, saglasni su stručnjaci, prenosi Ljepota&Zdravlje.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram