Lenja vežba koja za dve nedelje skida i do 5 cm sa stomaka

vežba za stomak
Foto: Natallia Krechka / Alamy / Alamy / Profimedia

Nikad lakše do ravnog stomaka.

Zima je stigla, a to znači i više hrane i manje kretanja, pa je pravi trenutak misliti na vreme na salce na stomaku.

Donosimo vam najlakšu vežbu za smanjivanje stomaka, koju mnogi zovu vežbom za lenje ljude. Tajna ove vežbe, koja se zove usisavanje stomaka, ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno da dišete.

U ovoj vežbi disanje aktivira i jača najdublje trbušne mišiće tako da jednostavno radite kontrakcije, objašnjava Rič Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život Results Health & Performance.

Rob Lewine / Tetra Images / Profimedia

Ova tehnika dubokog disanja i „usisavanja“ vazduha iz stomaka je deo pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od te vrste vežbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan stomak i dok ste još u krevetu), lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na dušeku. Duboko udahnite i izdahnite i uvucite stomak kao da želite da „zalepite“ pupak za kičmu. Što više uvijate stomak, to je jača kontrakcija i ovaj pokret će biti efikasniji.

Zadržite trbušne mišiće 15 sekundi da biste započeli, a kako napredujete, povećajte trajanje stiska na 60 sekundi, po potrebi plitko udahnite. Ponovite tri do pet puta.

Kada budete spremni za težu verziju zatezanja stomaka, uradite vežbu klečeći na rukama i kolenima, sedeći pravo u stolici ili na lopti za pilates, piše Glossy.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram