Ja sam lična trenerica i uz ove vežbe za 20 minuta potpuno sam transformisala guzu za dva meseca

Foto: LUSG, ROPR / Backgrid UK / Profimedia; Instagram/rachael_attard

Kakva promena!

Lična trenerica i nutricioniskinja iz Kvinslenda Rejčel Atard pokazala je impresivnu transformaciju tela samo osam nedelja nakon što je započela svoju rutinu vežbanja.

Naime, ona je dva meseca radila 4 treninga nedeljno i svaki od njih je trajao samo 20, 30 minuta. Takođe, sledila je svoje pravilo ishrane 80:20 po kojem se hranila zdravo 80 odsto vremena, a ostatih 20 odsto jela je šta god poželi.

„Vežbe su u stilu pilatesa tako da imaju mali uticaj i ne zahtevaju nikakvu tešku opremu. Koristila sam traku otpora, tegove za gležnjeve i takođe radila am mnogo vežbi sa telesnom težinom“, rekla je Rejčel za Femail.

Ove vežbe sa velikim brojem ponavljanja su mnogo teže nego što mislite. Takođe, aktivirate sve mišiće glutealne regije iz različitih uglova što će pomoći da podignete tonus i oblikujete zadnjicu.

Neke od njenih omiljenih vežbi zatezanja zadnjice su: daska, most sa ispruženom nogom, magareći udarac po engleskom nazivu „donki kik“ (donkey kick) i dizanje nogu u stranu.

Rejčel je rekla da je mit da treba da dižeš veoma teške tegove da bi se podigao tonus, jer iako pomažu, to svakako nije jedini način.

„Jedna sjajna stvar koju volim kod pilates treninga je zato što je lakši stil vežbanja, ne izgrađuje toliko mišića u vašim nogama,“ rekla je.

„Takođe smo napravili ovaj program posebno da vam pomognemo da izgradite tonus, a da se ne ugojite u nogama“, dodala je.

Rejčel planira da trenira još par nedelja kako bi postigla još bolje rezultate. Nije imala specifična pravila u ishrani, ali se pridržavala pravila koje je usvojila otkako je počela da trenira.

„Kada sam prvi put počela da vežbam, hranila sam se super zdravo i brojala sam kalorije. A onda sam shvatila da ne treba da budem toliko rigorozna, već da jedem više kako bih ostvarila bolje rezultate.“

Kako kaže, sada uglavnom jede zdravo, ali ako želi da pojede čokoladu, neće oklevati da je pojede, piše Dailymail.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram