Ako pripadate klubu obožavatelja kikirikija i čokolade, ne treba vas previše uveravati da isprobate ovaj kolač. Bonus je to što za ovaj recept rernu ne morate da uključite jer je u pitanju ukusan kolač koji se ne peče.
SASTOJCI ZA PODLOGU:
– 130 g kokosovog brašna
– 80 g glatkog kikiriki-maslaca
– 80 g oguljenog nezasoljenog kikirikija
– 50 g kakaa
– 4 supene kašike meda
– 1 supena kašika vode
SASTOJCI ZA FIL:
– 200 g glatkog kikiriki-maslaca
– 70 g klasičnog mlečnog maslaca
– 70 g meda
– prstohvat soli
SASTOJCI ZA GLAZURU:
– 100 g tamne čokolade
– 1 supena kašika glatkog kikiriki-maslaca
– 1 supena kašika mlečnog maslaca
– 1 supena kašika meda
PRIPREMA:
1. Započnite s pripremom podloge. U secku ili blenderu obradite sve sastojke za bazu. Blendajte sve dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu. Ako vam s učini da je smesa previše suva, dodajte još malo meda, a ako je previše vlažna dodajte malo kokosovog brašna, piše zadovoljna.hr.
2. U manji kalup pravougaonog ili kvadratnog oblika prebacite smesu i dobro je utisnite na dno. Stavite ga u frižider dok pripremate fil.
3. U posudu stavite sve sastojke za fil i miksajte oko 2-3 minute dok ne dobijete glatku i sjajnu smesu. Imajte na umu da mlečni maslac mora biti sobne temperature pa ga pola sata pre miksanja izvadite iz frižidera i pripremite. Gotov fil prelijte preko ohlađene podloge pa sve vratite u frižider na sat vremena.
4. Nakon hlađenja krenite s pripremom glazure. U posudu stavite maslac, čokoladu i med pa rastopite na laganoj vatri. Kada su sastojci otopljeni i kada ih kašikom sedinite, dodajte kašiku kikiriki-maslaca i sve dobro promešajte pa prelijte preko kolača. Vratite u frižider i pre posluživanja hladite 3-4 sata.
Pratite nas i na društvenim mrežama: