Kako treba da živite da biste za 20 godina izgledali kao Vesna i Đole Đogani

Pogledajte ih samo!

Ako u Gugl pretragu ukucate „Đole Đogani godine“, verovatno će i vas zbuniti broj 63, posebno ako ste ovih dana videli njegove fotke s mora.

Njegova supruga Vesna koja ima 44 godine je takođe u top formi. Kako ovom estradnom paru uspeva?

Vesna je svojevremeno rekla da je za to ipak više zaslužna fizička aktivnost, nego ishrana. Treninzi jesu sastavni deo njenog života, ali ih je uvodila postepeno u svakodnevnu rutinu.

„Prvo sam krenula sa dva treninga tokom nedelje, jer pre toga nisam ništa trenirala. Kasnije smo dodale tri treninga nedeljno i tako smo trenirale sve jače i jače. Hoću da kažem da je fizička aktivnost jako bitna. Zdrav tuh i trening su bitna stavka. Svako neka oslušuje sebe, svoje telo i potrebe“, rekla je Vesna.

Ona ne krije da ne vodi računa previše o ishrani i da kad joj se jede nešto kalorično, to i pojede. Ono čega se u potpunosti odrekla su gazirana pića.

„Jedino zbog svog posla ne smem da pijem gazirano, zbog glasa. Jedem girckalice, sve i svašta. Kada vidim da sam preterala doziram određene namirnice“, rekla je Vesna.

Pogledajte kako izgleda deo jednog njenog treninga.

Đole je rekao da koristi dobre kreme i druge preparate za negu kože.

„Ujutru se umijem, pa stavim jednu kremu kao podlogu, a onda glavnu kremu, pa onda antirid kremu za predeo oko očiju. Sve to ponovim uveče pre spavanja“, otkrio je, a Vesna je u jednom intervjuu objasnila da on ima više krema od nje. Ipak, ovakvo telo u 63. nije došlo preko noći.

„Bavim se svojim telom oduvek i oduvek živim sportski život. Ne znam koliko ljudi znaju, ali ja sam bio atletičar Crvene zvezde. Još kao tinejdžer, sa 16-17 godina, bio sam zavidno, atletski građen. Kasnije sam počeo da se bavim plesom. Konstantno treniranje, koreografije, to je takođe uticalo na moj izgled. Moram da kažem i da sam se bavio jogom. Taj spoj fizičkog i duhovnog donosi najbolje rezultate“, rekao je Đogani.

U jednom intervjuu je otkrio i da je oduvek ulagao u sebe i u svoj izgled.

„Nikada nisam hteo da dajem novac na gluposti i uvek sam ulagao u sebe i u svoj izgled. Danas odlazim u teretanu samo dva puta nedeljno i to je dovoljno da izgledam ovako. Ceo život vežbam i plešem i moje telo je sve to zapamtilo, pa tako danas ne moram mnogo da radim na svom telu da bih izgledao ovako. Bitno je i to što živim zdravo, ne pušim, ne pijem. Rano ležem da spavam. Potrebno je neko odricanje da biste bili zgodni, to je neminovno.“

A osim tih faktora, izdvojio je još jednu stvar koja je ključna za dobru formu.

Redovan seks je, između ostalog, bitan za dobar izgled, jer se tada luči hormon dopamin, koji je veoma bitan za kožu. To je naročito bitno u ovim godinama kada se već vidi da starimo. Ne treba ni u čemu preterivati, ne preterujem ni ja, ali imam redovno i to mi je veoma bitno. Hoću samo da naglasim da taj čin treba da bude duhovno-fizički kontakt. Ne treba da bude samo upražnjavanje fizičke potrebe, životinjski, nego to treba da bude na nekom višem nivou.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram