
Saznajte kako da pripremite faširane šnicle da budu ukusne kao nikad pre. Trik je vrlo jednostavan, a meso će unutra biti sočno, a spolja hrskavo.
Kotlet kod nas označava određeni deo mesa s kostima. Kotleti u Poljskoj imaju posve drugo značenje – to je naziv za faširane šnicle koje se najčešće pripremaju od svinjskog, ali mogu i od junećeg mesa.
Poljski kotleti su mekani iznutra, a hrskavi spolja. Meso se meša sa zemičkom umočenom u mleko, jajima i začinima, dok joj hrskavost daju prezle u koje se uvaljaju tik pre pečenja.
U poljskim domaćinstvima se serviraju i po nekoliko puta nedeljdno – na hlebu, uz variva, salate i slično. Vrlo se jednostavno pripremaju, a mogu biti gotovi za samo pola sata, piše Pun kufer.
Sastojci:
500 g mlevene junetine
130 ml punomasnog mleka
100 g prezli
1 zemička
1 jaje
1 luk
1-2 čena belog luka
prstohvat majorana
biljno ulje za pečenje
sol i biber po želji
Priprema:
Iscepkajte zemičku na manje komade i umočite je u mleko dok potpuno ne omekša.
Luk isecite na sitne kockice i dinstajte na malo ulja sve dok ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Za to će vam biti potrebno oko osam minuta.
Mlevenu junetinu pomešajte s lukom, naseckanim belim lukom, jajetom, solju, biberom i malo majorana. U smesu dodajte i namočenu, ali oceđenu zemičku.
Sve dobro promešajte, a dobijenu smesu podelite na šest do osam faširanih šnicli.
Uvaljajte pripremljene šniclice u prezle s obe strane.
Pržite ih na malo zagrejanog biljnog ulja šest do sedam minuta sa obe strane, odnosno dok se meso ne ispeče do kraja.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: