Izazov od četiri minuta koji gori salo i stvara trbušnjake

Foto: Instagram/emmaoba_

Fitnes instruktorka osmislila je izazov od četiri minuta koji sagoreva masti, a namenjen je oblikovanju i jačanju trbušnjaka.

„Ovaj izazov intezivno sagoreva masne naslage“, rekla je Ema Obavujana, koja je izazov osmislila za Stylist.

U pitanju je pet vežbi koje se rade za četiri minuta, tako da svaku radite onoliko puta koliko možete. Ideja je da se ove vežbe rade jedna za drugom, bez odmora između njih.

Ne žurite – važno je da ih radite pravilno, brojite serije i izazivate sebe da svaki put uradite neku više.

„Možete da sednete na pod kad god vam je to potrebno, jer će vam možda biti teško za zglobove“,  kaže Ema.

Poželjno je da se rade na parketu, može i u čarapama, kako biste mogli da „klizite“ pri pokretima.

EMBED – https://www.instagram.com/p/B_zDc7CHTzH/?utm_source=ig_embed

Prva vežba 

Počnite u položaju visokog planka, sa ramenima u ravni sa zglobovima. Kolena treba da savijate ka stomaku, tako da se poravnaju sa unutrašnjošću lakata. Ako nemate uslova da „klizite“, polako zakoračite sa obe noge prema laktovima, držeći leđa pravim, sve dok se kolena ne poravnaju sa laktovima. Poželjno bi bilo da ponovite 10 puta.

Pročitajte još:

Druga vežba

Ostanite u položaju visokog planka, pa podižite kukove ka gore tako što stopala pomerate ka laktovima. Noge bi trebalo da ostanu što je moguće pravije, a ramena treba da sežu blago preko zglobova, dok glava treba da se savija prema kolenima. Ema ističe da nije bitno koliko visoko možete da podignete kukove, sve dok su leđa i noge prave. Ako ne klizite, polako zakoračite sa obe noge prema laktovima, držeći leđa pravim, sve dok vam se kolena ne poravnaju sa laktovima. Poželjno bi bilo da ponovite 10 puta.

Treća vežba

U istom položaju, savijte levu nogu u kolenu i privucite je ka desnom laktu – i suprotno. Radite vežbu naizmenično smenjujući noge. Ne zaboravite da kukove ne pomerate sa jedne na drugu stranu. Poželjno je da ponovite pet puta sa svakom nogom.

Četvrta vežba

Ponovo počevši iz pozicije visokog planka, ovoga puta nogu savijte u kolenu i pomerajte je ka laktovima, ali sa spoljašne strane. Spoljna strana kolena okrenuta je ka plafonu. Takođe ponovite pet puta za svaku nogu.

Peta vežba

Ema ističe da je ova poslednja vežba najteža. Gurnite ili polako zakoračite obe noge prema spoljašnjoj ivici lakta. Ko može, ovo bi trebalo da uradi u 10 ponavljanja.

***

Bonus video:

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram