Alkoholna pića u kojima možeš da uživaš čak i na dijeti

Fitnes i ishrana 05. feb 202214:30
alkohol dijeta
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sve što sadrži šećer i kalorije nije na listi onoga što bi trebalo da konzumirate ako želite da smršate. Naravno, zdrav životni stil ima puno prednosti, ali s vremena na vreme se treba opustiti i počastiti.

Alkohol ne ide pod ruku s dijetom. Ako ste potpuno predani svom novom režimu ishrane, trebalo bi da ga u potpunosti izbegavate. Ali ako s vremena na vreme želite da nazdravite, dobro je znati koja su pića najmanje kalorična. Takođe je važno napomenuti da alkohol može da promeni način na koji vaše telo sagoreva masnoće, pa je uvek poželjno svesti njegovu konzumaciju na minimum.

Pića s najmanje kalorija

Dok kalorije variraju između različitih marki pića, određena alkoholna pića obično imaju manje kalorija od drugih.

Votka obično sadrži oko 100 kalorija u jednoj čaši. Uz to, ako vam je prejaka, izvrsno se slaže sa sokovima koji imaju malo kalorija.

Džin ima oko 105 kalorija po čaši. Iako je omiljen u kombinaciji s tonikom, možda je bolje zameniti to gazirano piće zdravijom varijantom i smanjiti ukupnu količinu kalorija koju ćete uneti tim pićem.

Tekila sadrži oko 100 kalorija. Takođe se dobro slaže sa sokom od brusnice ili limunadom, a možete je popiti i jako ohlađenu s kriškom limete.

Rum ima oko 100 kalorija. Međutim, nikako ga ne bi trebalo piti s gaziranim sokovima jer onda postaje prava kalorijska bomba, piše N1.hr.

Viski, kao i navedena pića, sadrži oko 100 kalorija po čaši. Lako se pije i nije ga potrebno mešati s drugim pićima, pa je dobar izbor ako pazite na ishranu, naravno u manjim količinama.

Šampanjac je najmanje kaloričan. Sadrži oko 90 kalorija po čaši. U čemu je trik? Ima više šećera od likera, pa se treba ograničiti na čašu ili dve.

Ova alkoholna pića ne sadrže ugljene hidrate, a sama po sebi nemaju ni masnoće. Ugljenim hidratima obiluju vino i pivo.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram