Detaljan program uz koji sam smršala 44 kg za 11 meseci

mršavljenje
Jade Wilkinson Foto: Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedna samohrana majka ispričala je nedavno kako je izgubila više od 44 kilograma nakon što se ugojila posle porođaja. Svoj cilj je dostigla uz poseban režim koji je detaljno opisala.

Džejd Vilkinson (29) iz Britanije rekla je nedavno da je od malih nogu uvek bila buckasta, ali da je dosta dobila na težini sa 18 godina kada je zatrudnela sa svojim prvim detetom.

Foto: Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Džejd, koja radi kao čistačica, odgajala je sina sama, a od pritiska što je samohrana majka počela je da se teši hranom.

Foto: Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Nekada sam posezala za gotovim jelima i hranom za poneti iz lenjosti i dosade“, rekla je Džejd za Džem pres.

Prejedala se, jela duple obroke iz fastfuda, stalno uzimala hranu za poneti, redovno pila gazirana i energetska pića, po tri za veče.

Foto: Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zbog takvog načna ishrane ona se drastično ugojila, te je u maju 2018. imala čak 114 kilograma.

U jednom trenutku videla je da je dosta, posebno u trenucima kad nije imala snage da se igra sa svojim detetom.

„Osećala sam se jadno, bila sam lenja, mrzela sam ono što sam videla kada bih se pogledala u ogledalo, a zbog svega toga nisam mogla da uživam sa svojim sinom. Nešto je moralo da se uradi.“

Godine 2019. Džejd se prijavila za jedan rijaliti program za mršavljenje i pratila njihove planove obroka. Visokokalorična gazirana pića zamenila je dijetalnim napicima i počela zdravo da jede.

Foto: Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Smanjila je unos ugljenih hidrata i počela da kuva hranu kod kuće, preskačući uobičajene obroke za poneti koji su bili puni masti. Džejd je takođe počela da hoda 10.000 koraka dnevno i pila puno vode kako bi bila hidrirana. Danas prelazi čak 30.000 koraka na dan, s tim što to ne radi svakog dana. već to na nedeljnom nivou bude oko 100.000 koraka.

Zahvaljujući svemu što je izmenila, počela je da mršavi i do aprila 2019. izgubila je više od 44 kilograma, i to za samo 11 meseci.

„Počela sam da jedem voće, salate, povrće, meso, pila sam pića bez šećera. Za doručak sam jela voće i jogurt, za ručak salatu ili omlet ili pak biftek sa krompirićima, a za večeru salatu. Za užinu sam preko dana grickala i voće ili niskokalorične grickalice. Iako sam povremeno uzimala nešto slatko poput čokolade, pokušavala sam da istrajem sa zdravom ishranom“, kazala je Džejd, koja se nije nadala da će imati snage i volje da toliko smrša.

Ali pokušala je. I već prve nedelje je izgubila sedam kilograma.

Jade Wilkinson Foto:Jam Press/Jade Wilkinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Nastavila sam i gubila sam sve više kilograma kako je vreme prolazilo. Počela sam da dobijam komplimente i sada se osećam bolje, srećnije, sigurnija sam u sebe, a to je delovalo bolje od bilo koje hrane koja mi je prethodno bila uteha.“

Ona priznaje da još nije sve savršeno, posebno jer se muči sa viškom kože nakon mršavljenja, ali ističe da je izvukla najbolje od sebe.

„Ako nešto dovoljno želiš, možeš to da uradiš – ali znaj da se to neće desiti preko noći. Neki dani će biti teži od drugih, nekih dana nećeš uspeti u svojim zamislima, ali ne odustaj. Nadoknadi to sledećeg dana i počni iznova“, poručuje ova hrabra žena.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram