Koliko je zdrava Viktorijina dijeta koju koristi 25 godina

dijeta viktorija bekam
Foto: RIGI / Backgrid UK / Profimedia

Dejvid Bekam nedavno je otkrio kako njegova supruga Viktorija već 25 godina jede jedan isti obrok, a austrijski lekar Markus Metka kazao je kako je njena dijeta s nutritivne strane prilično zdrava, ali da jednoličnost nije nužno zdrava za psihu.

Dejvid Bekam je dokazani gurman i strastveni kuvar amater, ali njegova supruga s druge strane voli monotono i nema mnogo prostora za nove recepte.

Bivši fudbaler je tokom nedavnog gostovanja u podcastu govorio o svojoj supruzi i njenim prehrambenim navikama.

„Postajem veoma emotivan kada su u pitanju hrana i vino. Kad pojedem nesto dobro, hoću da to svi probaju. Nažalost, u braku sam s nekim ko jede isto jelo poslednjih 25 godina. Od kada je poznajem, jede samo ribu i povrće kuvano na pari“, otkrio je Bekam, a prenosi klix.ba.

Poslednji put Viktorija je probala jedno od njegovih jela kada je bila trudna sa ćerkom Harper pre 11 godina, a Dejvid je priznao da mu je to bila jedna od omiljenih večeri.

Odavno je poznato da Viktorija praktikuje strogu dijetalnu rutinu, ali je činjenica da britanska dizajnerka jede tako monotono postalo je jasno tek kroz Dejvidov intervju. Međutim, ona nije jedinstven slučaj u svetu poznatih.

Glumica Eva Mendes jede sličnu hranu, kako je objasnila za fitnes magazin: „Ručak je uvek losos s pirinčem, a ja se trudim da obično jedem salatu sa njim. Isto je i za večeru. Ja sam stvorenje navike u tom pogledu.“

Gvinet Paltrou takođe svakodnevno služi ribu kuvanu na pari s raznim organskim povrćem, a obrok najviše jednom zamenjuje zelenim smutijem.

Međutim, koliko je zapravo zdravo jesti ribu i povrće iz dana u dan? Lekar Markus Metka, predsednik Austrijskog društva protiv starenja, dao je svoje mišljenje za austrijski Kurier i kazao da u tome ne vidi nikakav problem.

„Pošto je to visokokvalitetna hrana, ne može se mnogo reći protiv nje sa nutritivne tačke gledišta“, kazao je.

Viktorijini obroci uključuju dobre proteine, idealne masti u obliku omega-3 masnih kiselina, kao i fitokemikalije i dobre ugljene hidrate iz povrća.

Da li je monotonija ovakvih obroka zabavna je drugo pitanje, kazao je Metka jer hrana uvek treba da ima veze sa uživanjem i nečim pozitivnim.

„Viktorijina dijeta zvuči pomalo kompulsivno, nije nužno zdrava za psihu“, zaključio je.

BONUS VIDEO: Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram