Vila pored Firence čiji je enterijer tako dobar da ostavlja bez daha

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zar ne želite odmah da se preselite tamo?

Firenca je grad u središnjoj Italiji, poznat po svojoj bogatoj istoriji, umetničkoj baštini i zadivljujućoj arhitekturi. Kolevka je renesanse i dom slavnih umetnika poput Leonarda da Vinčija, Mikelanđela i Dantea. Grad se nalazi u regiji Toskana i dom je mnogih poznatih znamenitosti, uključujući firentinsku katedralu Duomo, galeriju Ufici i slavni most Ponte Vekio. Ako se nađete u Firenci, svakako istražite vrtove Boboli, kapelu Mediči i Palazzo della Signoria. To su znamenitosti koje predstavljaju impresivnu umetničku i arhitektonsku zaostavštinu grada.

Foto: Tomasz Zajda / Alamy / Alamy / Profimedia

Firenca se s razlogom smatra jednim od najlepših gradova na svetu, stoga je i danas popularno turističko odredište koje privlači milione posetilaca svake godine i oduševljava svojom prekrasnom umetnošću i arhitekturom.

Villa Rinascimentale

Koliko je arhitektura važna u ovom gradu pokazuje i to što ćete tamo naići na predivne vile i kuće izgrađene u renesansnom stilu. Jedna takva je i Villa Rinascimentale.

Ova veličanstvena luksuzna renesansna vila se nalazi na brežuljcima Firence, okružena čempresima i samo deset minuta udaljena od centra grada.

Pogled na beskrajno zelenilo

Vila, sa svojom zadivljujućom arhitekturom u renesansnom stilu i bujnim vrtovima, dokaz je bogate kulturne baštine grada i popularno je turističko odredište za one koje zanimaju umetnost, istorija i kultura. Njen dizajn je vrhunski primer arhitekture u renesansnom stilu, elegantnim linijama i fokusom na klasične oblike. Vila je okružena bujnim vrtovima i smeštena usred brežuljaka i maslinjaka, pružajući zadivljujući kontrast užurbanom gradu koji je okružuje.

Tokom vekova vila je doživela brojne renovacije, a njen renesansni karakter i detalji kombinovani s modernim elementima izdvajaju je od ostalih smeštaja. U prirodnom krajoliku, raspored Ville Rinascimentale tipičan je primer aristokratske renesansne vile. Njeno srce čini lepo dvorište.

Očaravajući enterijer

Enterijer Ville Rinascimentale podjednako je impresivan, s bogatim freskama, kićenim dekorom i modernim stilskim nameštajem. Svojim gostima vila pruža pogled na život u renesansnoj Italiji, sa prostranim sobama i hodnicima koji izazivaju osećaj raskoši i elegancije.

Zadivljujuća arhitektura i dizajn enterijera

Villa Rinascimentale je zaista izvanredna istorijska vila koja služi kao dokaz lepote i kulturnog značaja Firence u Italiji. Sa svojom zadivljujućom arhitekturom u renesansnom stilu, bujnim vrtovima i bogatom kulturnom baštinom, vila je destinacija koju moraju posetiti svi koje zanimaju umetnost, istorija i i kultura, piše Journal.hr.

Bilo da ste iskusan putnik ili prvi put posećujete Italiju, Villa Rinascimentale sigurno će ostaviti trajan utisak i pružiti jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram