Među kućama sa zvanično najlepšim pogledom na svetu je i jedna iz komšiluka

Foto:Shutterstock

Vrlo specifična kuća u zemlji bivše Jugoslavije.

Od Njujorka, preko Kalifornije do Firence, izdvaja se 10 luksuznih kuća koje imaju najlepši pogled na svetu. Kako navodi sajt elledecor.com, na prvom mestu je jedna kuća u Sloveniji.

Planina Kanin, Slovenija

Ova neverovatna kabina od 104 kvadratna metra nalazi se na slovenačko- italijanskoj granici u Alpima. Osigurana je kablovima da bi izdržala teške vremenske uslove. Ovo pravo arhitektonsko čudo presvučeno aluminijumom zapravo može biti najbolji način da uživate u zimi.

Zimska koliba Kanin, koja čuči na ivici stenovitog grebena u slovenačkim Alpima, izgrađena je od specifičnog stakla, aluminijumskih panela i unakrsno laminiranog drveta. Iz nje se pruža veličanstven panoramski pogled na dolinu ispod. A unutra je minimalistički enterijer u kom dominira drvo. Kabina može da primi do devet alpinista i zapravo je namenjena penjačima kao sklonište.

Šerman Oaks, Kalifornija

Ako sanjate savršen pogled na zalazak sunca, kuća u mestu Šerman Ouks u Kaliforniji je pravi izbor. Zadivljujuću kuću na brdu je dizajnirao modernistički arhitekta Ričard Neutra. Prozori od poda do plafona i stakleni balkon omogućavaju prekrasan pogled na grad i kanjon.

Atlanta, Džordžija

Mesto na najvišem spratu jednog nebodera u Atlanti nudi širok pogled na grad sa tri odvojena balkona. Spoljašnji kamin i prostor za sedenje idealni su za hladne noći provedene u razgledanju okolnih lepota.

Laguna Bič, Kalifornija

Kuća smeštena u Laguna Biču u Kaliforniji nalazi se s razlogom na listi 10 njih sa najlepšim pogledom. Iz nje je tokom cele godine moguće uživati u suncu i pogledu na ostrvo Katalina i zaliv Irvin.

Njujork

Prepoznatljiv toranj nalazi se iznad Muzeja moderne umetnosti u Njujorku, a dizajnirao ga je francuski arhitekta Žan Nuvel. Iz zgrade se pruža neverovatan pogled na grad, Central park, Ist River i reku Hadson.

Granada, Španija

Jedinstvena kuća koja se nalazi na nagibu od 42 stepena u Španiji dobila je nadimak Kuća na litici. Dizajnirana je tako da podseća na krljušt zmaja. Dvospratna kuća ima bazen, dnevnu sobu sa terasama, prostor koji može da primi 70 ljudi i nekoliko balkona s pogledom od milion dolara.

Beverli Hils, Kalifornija

Veliki prozori od poda do plafona u ovoj modernoj kući na Beverli Hilsu u Kaliforniji pružaju uživanje u pogledu na grad i kanjon iz skoro svake sobe.

San Hoze, Kostarika

Ova kuća iz snova nalazi se na brdima Santa Ana u zatvorenoj zajednici Parque Montaña del Sol u San Hozeu u Kostariki. Kuća se nalazi na brdu na oko 1.200 metara nadmorske visine.

Firenca, Italija

Smeštena na najvišoj tački Kosta San Giorgio, ova luksuzna vila nudi izvanredan pogled na jedan od najšarmantnijih gradova Italije.

Kabo San Lukas, Meksiko

Sanjiva vila na vrhu brda Pedregal u Meksiku ima impresivan pogled na grad i more ispod. Bilo da se gosti izležavaju pored bazena ili se druže u velikoj dnevnoj sobi, panoramski pogled je garantovan.

BONUS VIDEO: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram