Kućica u slovenačkim Alpima je kao iz najlepšeg zimskog sna

Foto: Qubicul design

Ovde bismo proveli svaku zimu.

Tim stručnjaka iz studija Qubicul design uspeo je da nam kroz arhitekturu dočara kako izgleda zimska idila – baš kakvom je zamišljate u nekom božićnom filmu.

Oni su zaduženi za spoljašni i unutrašnji izgled kućice u mestu Bovec u Sloveniji. U pitanju je gradić u podnožju Julijskih Alpa, koji je popularno zimovalište.

Sama kućica ima savršen pogled na planinu Svinjak.

Foto: Qubicul design
Foto: Qubicul design

S obzirom na to da se radi o zaštićenom području, Harisu Delić i Lamiji Radončić je ovaj projekat bio veliki izazov.

„Teren je u nagibu sa postojećim pratecim objektima koji su bili predviđeni za rušenje, osim kamenih potpornih zidova, koje je bilo potrebno sanirati, te iskoristiti za savladavanje visinskih razlika na terenu“, objasnili su.

Foto: Qubicul design

Objekat se sastoji od stambenog podruma, prizemlja i potkrovlja. Fasada je obogaćena oblogama od prirodnih materijala.

„Objekat krasi velika terasa na pročelju koja je sa velikim staklenim otvorima povezana sa dnevnim boravkom u prizemlju i master spavaćom sobom u potkrovlju, iz kojeg se pruža pogled ka planini Svinjak“, kažu iz Qubicul design.

Foto: Qubicul design

U enterijeru dominiraju drvo i kamen, materijali koji su ključni za planinsku atmosferu. Naravno, kamin je nezaobilazan detalj u ovakvoj vikend kući.

Izabrani su neutralni i tamniji tonovi, kao i dekor u industrijskom stilu. Biljke su pametno iskorišćene da oplemene prostor i dodatno ga stope s prirodom.

Foto: Qubicul design
Foto: Qubicul design

Kupatilo retko kada vidimo u sivoj varijanti, a ovo dizajnersko rešenje je dokaz kako to može da izgleda veoma luksuzno – posebno uz neočekivane drvene detalje.

Foto: Qubicul design

***

BONUS VIDEO: Slovenija, najčistija zemlja sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram