Vikendica u Surduku u kojoj se mašta uz filmski kamin

Foto: Jelena Pantović

Ima li ičeg boljeg od intimnog utočišta u koje možete da pobegnete od gradske vreve? Mesto okruženo zelenilom, idealno za nedeljni roštilj i čitanje uz cvrkut ptica, svakako je vikendica Jelene Pantović u Surduku. Uređena je sa puno ukusa, a zvezda vikendice je prelepi kamin.

Jelena Pantović za Zadovoljna.rs otvorila je vrata svoje vikendice koja se nalazi na jednoj visokoj litici u Surduku.

U njenom malom, ušuškanom kutku prirode danju se uživa u neverovatnom pogledu na Dunav, dok su večeri rezervisane za hedonizam kraj kamina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Danube Fairytale (@danube_fairytale)

Vikendica sa terasom ima oko 130 kvadrata, a uređena je pametnim kombinovanjem modernih i rustičnih elemenata.

Foto: Jelena Pantović

„Vikendicu smo kupili pre nekoliko godina, a zajedno sa terasom ima oko 30 kvadrata. Prethodni vlasnik bila je žena koja je vikendicu renovirala, pa ju je vrlo brzo prodala. Mi smo promenili enterijer, ali je ostala kao što je bila“, govori Jelena za Zadovoljna.rs.

Foto: Jelena Pantović

Veći komadi su postojali, a ono što je Jelenina porodica unela su detalji koji su dali novi šmek celom prostoru.

„Želela sam svetle boje, kombinaciju plave i bele, ali da to bude malo seoski ambijent“, otkriva Jelena.

Kuhinja je bila tamna, pa ju je prefarbala u nežno plavu boju, a u trepezariju su uneli i novi sto i stolice.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Ipak, srce vikendice je dnevni boravak koji izgleda kao iz filma – prosto možete da osetite toplu atmosferu i komfor. Centralni deo krasi kamin, okružen policama koje je Jelena osmislila pomoću stolara.

„Police kod kamina su najupečatljivije i svi pitaju za njih. Sa stolarom sam osmislila kako će to da izgleda. One su osvetljene, a čini mi se da tako našim intimnim detaljima, kao što su porodične slike, knjige i ukrasi, daju izgled ušuškanosti“, kaže Jelena.

Foto: Jelena Pantović

Dekor u prostoriji takođe doprinosi prijatnoj atmosferi.

„Tu su i biljke, jastučići, garniture sa ćebićima, korpe… Svaki gost koji dođe kod nas poželi da se vrati, jer se oseća kao kod kuće. Uvek im kažem da imaju u korpama ćebiće i mogu da se pokriju ako je hladno. Stavljam i udobne jastuke“, otkriva Jelena.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Logično je da joj je kamin i omiljeni kutak vikendice.

„Najlepše mi je da sednem u fotelju, uzmem knjigu ili pustim neki film i upalim kamin. I naša ćerka koja ima sedam godina to obožava i već uživa u ambijentu“, dodaje.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

U spavaćoj sobi, postigli su planinski, rustični izgled dodavanjem greda.

„Za grede u spavaćoj sobi sam se dogovarala sa našim molerom. Sve je to sad izvodljivo u kratkom vremenskom roku, ne kao pre. Bukvalno naručite boju i oni vam za tri dana spreme dimenzije, onda već možete da montirate. Samo je potrebna ideja i sve može da se ostvari – Gugl sve zna“, našalila se.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Vikendica ne bi bila vikendica bez zelenog dvorišta. Jelena je taj prostor, kao i terasu, oplemenila nameštajem od prirodnih materijala – uz neizostavne biljke.

„Moram priznati da obožavam i pogled iz vikendicue, jer je to litica visine 30, 40 metara, pa Dunav izgleda fantastično“, kaže Jelena.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Najzad, njen ključni savet je da vikendicu ne treba koristi kao magacin za odlaganje stvari koje nam ne trebaju u kući.

„Šta god vam ne treba, odnesete u vikendicu, pa tamo napravite prostor u kom čak nije prijatno koliko bi moglo da bude. Koliko god da je negativno to što imamo mogućnost da stalno nešto kupujemo, opet to ima pozitivnih stana. Za novac koji nije mnogo veliki može da se kupi nešto novo ili što nam više odgovara – umesto da stavljamo ono što nam ne odgovara ni u stanu. Ne treba opterećivati vikendicu stvarima koje su za bacanje, bolje ih prodati pa za taj novac kupiti nešto po našoj meri i ukusu“, zaključuje Jelena.

***

Bonus video: Najlepše plaže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram