U zvanično najskupljem komšiluku na svetu živi i jedna Srpkinja – njena kuća ostavlja bez daha

Kako je živeti u čuvenoj ulici milijardera?

Brojne analize i poređenja najskupljih naselja na planeti svode se uglavnom na jedno – najskuplji komšiluk je Kensington Palace Gardens u Londonu.

U tom kraju žive članovi kraljevske porodice, oligarsi, tajkuni, ambasadori, a prosečna cena kuće je preko 33 miliona funti.

U takozvanoj ulici milijardera većina nekretnina je u vlasništvu agencije The Crown Estate, što znači da se većina prodaje uz zakup od 90 do 125 godina.

Posebno zanimljivo je što u ovom naselju, gde su imanja dobro obezbeđena kapijama i kontrolnim punktovima sa policajcima, živi i jedna – Srpkinja.

Na adresi Palace Green 8 živi bogata naslednica Tamara Eklston.

Iako je Berni Eklston, nekadašnji vlasnik Formule 1, možda prodao svoju kuću u naselju Kensington Palace Gardens, njegova ćerka Tamara uživa u svim blagodetima najskupljeg komšiluka na svetu.

Berni je, inače, Tamaru dobio u braku sa manekenkom Slavicom Radić Eklston, a kada su se rastajali, bio je to najskuplji razvod u istoriji.

Tamara je u međuvremenu stvorila svoj dom u kući od crvene cigle. Ova vila se renovirala tri godine i nakon završetka radova 2013. procenjena je na vrtoglavih 70 miliona funti.

U njoj se nalaze zatvoreni bazen i bioskop u podrumu i to su samo dve celine od ukupno 57 soba u kući.

Tamara, koja je faktički komšinica članova kraljevske porodice, otkrila je svojevremeno da ima tim od 50 zaposlenih, uključujući batlere i spremačice koji pomažu u održavanju imanja, ali Tamara je priznala da porodica zaista koristi samo nekoliko od 57 soba – kuhinju, dnevnu i spavaću sobu i kupatilo.

U Tamarinoj kuhinji su parket, ormari i trpezarijske stolice u sivim nijansama, mermerne radne ploče i pult…

Raskošnim ulaznim hodnikom u ovaj dom dominiraju široke stepenice na čijem se vrhu nalaze šareni tepisi.

Ovaj deo kuće ima monohromatsku šemu boja sa nijansama crne i sive i upečatljivu roze sliku koja visi na zidu.

Baš kao i Kendal Džener, Tamara ima zlatnu samostojeću kadu u svom kupatilu, sa mermernim zidnim pločicama koje dodatno daju luks šmek.

Zanimljivo je da Tamarina ćerkica ima svoju minijaturnu repliku porodične kuće kao svoju kućicu za igru. Ova kreacija od 10.000 funti je potpuno luksuzna, sa velikim drvenim ulaznim vratima koja odgovaraju onim u njihovom stvarnom domu. Tu igračku je maloj Sofiji za prvi rođendan poklonila tetka Petra, Tamarina sestra.

Ali ni naselje u kom žive ultrabogati poput Tamare nažalost nije potpuno bezbedno – dokaz za to je pljačka od pre nekoliko godina kada su Tamari lopovi iz kuće odneli nakit vredan neverovatnih 50 miliona funti.

Ipak, popularnost ovog kraja ne jenjava, pa su tu i dalje imaju kuće mnoge VIP ličnosti.

Kraljevska porodica

Foto:MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lakšmi Mital

Foto:Ben Dome / Pacific coast news / Profimedia

Roman Abramovič

Foto:Ben Cawthra / ddp USA / Profimedia

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram