Šta vaša omiljena boja za zidove govori o vašoj ličnosti

boje zidova
Foto: kamlesh parate / Alamy / Alamy / Profimedia

Različite boje prizivaju u nama drugačija osećanja, pa tako biramo koje će boje biti predmeti koje nosimo, na kojima sedimo, a posebno i zidovi u prostorijama u kojima provodimo vreme. Izbor boja zidova ne govori samo koja boja nam se sviđa, nego donekle i kakve smo osobe.

Naime, ono što ljudi koji se bave dizajnom enterijera znaju, odabrana boja zidova odražava ličnost onoga ko tu živi. Na osnovu toga, mnogi od njih pomažu neodlučnim klijentima savetima na osnovu njihovog ponašanja tokom razgledanja prostora. A šta to tačno ovaj izbor boje govori o nama?

Tople boje

Ukoliko se u vašem neposrednom okruženju nalazi dosta nijansi crvene, ružičaste, žute ili narandžaste boje, vi najverovatnije volite da vam bude udobno i da se svi gosti osećaju dobrodošlo. Tople boje pokazuju da volite da budete domaćin i zovete prijatelje u goste, a vaš životni prostor u njima izaziva osećanja udobnosti, ušuškanosti i prijateljstva.

Hladne boje

Nijanse plave, ljubičaste i zelene boje označavaju mir i opuštenost, a pojedina istraživanja su čak mornarskoplavu boju proglasili onom koja najviše opušta. Ukoliko vas privlače ove nijanse, velika je verovatnoća da cenite harmoniju u svom domu i da izdvajate vreme za meditaciju i samorefleksiju. Ove boje se najviše preporučuju za spavaću sobu ili neku drugu prostoriju u kojoj se opuštate u toku dana.

Neutralne boje

Mnogi veruju da oni koji biraju neutralne boje vole da igraju na sigurno i donose praktične odluke za koje znaju da će ih činiti srećnim i u budućnosti. To ne znači da su u pitanju dosadni ljudi, već samo oni praktični i pragmatični koji sve moraju dobro da promisle pre nego što išta učine, piše City Magazine.

Bela boja

Iako spada u kategoriju neutralnih boja, bela je posebna po tome što oni koji nju biraju vole da im sve bude pod konac. Kod njih je sve u znaku organizacije, preciznosti i higijene. Osećaju se najbolje u sređenim prostorijama, a preporuka je da se ova boja iskoristi u kuhinji, kupatilu ili nekoj drugoj sporednoj prostoriji, a da se u dnevnoj i spavaćoj sobi preseče nekim drugim, življim bojama.

Kombinacije boja

Ukoliko vam jedna boja nije dosta, već volite da imate detalje u više boja u istoj prostoriji, verovatno ste hrabri, puni energije i glavni na svakoj zabavi. Vi volite da privlačite pažnju i na sebe i na svoj životni prostor i treba vam boje u životu, jer ne volite kada je sve jednolično i očekivano. Iznenađenja su definitivno vaša sfera.

BONUS VIDEO: KRUŽNE ZGRADE U MOSKVI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram