Sedam genijalnih trikova za čišćenje penom za brijanje

Dom i dizajn 23. jan 202115:40 > 11. maj 2021 14:23
pena za brijanje ribanje
Foto: / Wavebreak / Profimedia

Kremu za brijanje koristiš isključivo za brijanje? Onda verovatno ne znaš da ona može da posluži za genijalne trikove za čišćenje.

Univerzalno sredstvo za čišćenje, sredstvo za uklanjanje mrlja, sredstvo za čišćenje rerne – police supermarketa pune su preparata za čišćenje i za sve mrlje postoji prikladan proizvod. Međutim, treba li nam zaista toliko različitih proizvoda za čišćenje? Sledeći put upotrebi nešto što najverovatnije već imaš kod kuće.

Pena za brijanje iz spreja je jeftina i svestrana. Sadrži mnoge aktivne sastojke koji uklanjaju masnoće i tvrdoglave mrlje, što je čini savršenom za čišćenje.

Uklanja mrlje sa tepiha i presvlaka

Uklanjanje mrlja sa presvlaka ili tepiha često nije tako lako. Umesto skupog sredstva za čišćenje, sledeći put upotrebi penu za brijanje. Jednostavno poprskaj malo pene na tepih, ostavi da se osuši, a zatim je obriši ili ukloni usisavačem.

Polira čelik i čini hrom sjajnim

Čelik i krom takođe lako mogu opet zasijati s malo pene za brijanje jer ona odbija vodu, pa tako spečava ružne mrlje od kamenca. Jednostavno nanesi malo pene na odgovarajuće površine i prebriši.

Četku za kosu čisti brzo i jednostavno

Naše četke za kosu ne samo da skupljaju kosu već i perut, prašinu i masnoću. Kako bi se rešila prljavštine, jednostavno natopi četku kremom za brijanje. Tada se prljavština lako može isprati vodom.

Čisti rernu

Čišćenje rerne nije ugodan zadatak – naime, uglavnom je koristiš dok masnoća i ostaci hrane ne zagore. I tu je pena za brijanje pravo čudo za čišćenje: jednostavno poprskaj rernu penom za brijanje, pusti da upije i ono što se nakupi onda lako možeš da očistiš sunđerčićem.

Čini nakit sjajnim

Ako imaš bakarni nakit, verovatno znaš da bakar vremenom gubi sjaj i boju. Pena za brijanje je efikasna, ali i nežna – savršena za čišćenje nakita i ponovno postizanje sjaja.

Čisti ruke

Ako su ti ruke ikada bile prekrivene mašću ili bojom, znaš da ih sapun i voda neće očistiti. Kada pereš ruke, umesto sapuna stavi na ruke malo pene za brijanje. Takođe, pomaže i u uklanjanju dosadnih mrlja od laka za nokte, pišu na sajtu 24sata.hr.

Uklanja mrlje od ulja na antilopu

Cipele, torbice i odeća od antilopa vrlo su osetljivi. Pena za brijanje može da pomogne kod neželjenih mrlja od ulja: stavi malo pene na to područje, utrljaj i očisti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram