Od 9 najlepših stanova u Berlinu – u jednom živi Beograđanin, u drugom Bosanka

Foto: Instagram/sansnovazuhause; Instagram/igorjosif

Pođite sa nama u fantastični đir po berlinskim stanovima.

Jedan od najlepših i najpopularnijih gradova Evrope definitivno jeste Berlin. Taj grad je već dve decenije najveće stecište umetnika, studenata i kreativaca Starog kontinenta.

Prema onome što imamo priliku da vidimo na internetu, tako su im uređeni i stanovi – kreativna fuzija koja šarmira i osvaja na prvi pogled.

Theodora Melnik ima berlinsko oko za detalje

Ova žena naučiće vas kako da nabavite pravi nameštaj i dodatke za vaš vintidž stil i kreirate jedinstvene, privlačne prostore.

Teodora ima savršen način da unese vintidž u dizajn enterijera. Kao digitalni kreator, ona deli svoje ideje na Instagramu sa više od 200.000 pratilaca. Njena strast pretvorila se u karijeru i pojavljivala u publikacijama kao što su AD Nemačka, Frankfurter Allgemeine Zeitung i Glamour. Teodora pravi privlačnu atmosferu s retro dodirom.

Adam Spychala daje artu glavnu ulogu 

Adam Spychala je dizajner enterijera i umetnik iz Berlina, gde njegov kreativni duh raste, a nekad je bio opčinjen Njujorkom. Kada je u pitanju dizajn enterijera, sakuplja delove koji se slažu sa njim – organski elementi u prostoru, umetnička avantura, detalji, detalji – stan u kom estetika zauzima centralno mesto, a dizajn je kao putovanje – od Danske do Južne Afrike.

Jules Villbrandt u svemu hvata strast

Jules Villbrandt, kreativna snaga koja stoji iza Herz & Blut je žena mnogih talenata. Ona kreira nameštaj i vodi online magazine herzundblut.com. Njen cilj je da uhvati strast u radovima i uvek drži oči otvorene, pa vidi lepotu stvari, predmeta i trenutaka na drugi pogled. Njen enterijer virtualno svakodnevno posećuje gotovo 180.000 ljudi.

Kaethis Kennel slavi retro nemački duh 

Dom nemačke blogerke Kaethis Kenel je pun tragova kožnih sofa, polovnih persijskih tepiha, starinskih masivnih drvenih stolova za kafu, ručno tkanih stolica, staromodnih podnih lampi, a tu su i dve sofe od đumbir žutog sumota. Ceo dom ima jedinstvenu modernu estetiku s retro detaljima.

Neuramljene dekorativne slike i posteri na zidovima, cveće, zeleno bilje i knjige koje se mogu videti svuda u domu, nisu dizajnerska remek-dela, niti su namerno i pažljivo raspoređeni. Neobični komadi nameštaja lepotom sećanja i vremena greju ceo dom. A ima više od 110.000 pratilaca.

MIA voli enterijer i maštanje 

View this post on Instagram

A post shared by M I A 🤍 (@maisonbymia)

Mia je uredila enterijer kao san – toliko lep i privlačan da ga na Instagramu prati 190.000 ljudi. Vintidž nameštaj, boje, zanimljivi paterni i retro lampe. Jedna kouzi priča sa mnogo inspirativnih detalja.

Tim Labenda sa juga severa 

Tim Labenda je nemački dizajner koji živi na jugu Nemačke. Njegovi radovi našli su se u Vogue salonu tokom Fashion Veeka u Berlinu 2013. i 2014. Studirao je modni dizajn na Školi za dizajn u Forchajmu i bio šegrt za krojenje u Hugo Bossu 2008. Ima jedinstven stil u kojem integriše muške i ženske elemente, poigrava se površinama kako bi stvorio hladan, seksi i elegantan stil kvalitetnim tkaninama i izvanrednim teksturama. Prati ga 160.000 ljudi.

Čarobnica iz Bosne 

View this post on Instagram

A post shared by San Snova (@sansnovazuhause)

U imenu naloga sa instagrama koji prati 186.000 ljudi stoji Čarobnica iz Bosne koja stvara nežne enterijere čudesne topline. Stan može biti kao san – udoban i eklektičan. Kod Čarobnice iz Bosne – više je uvek više.

Melanie Kharad – uradi sama

Melani je otvorila vrata svoje šarmantne berlinske oaze u kojoj otkriva svet u kom su ručno izrađeni predmeti glavna karakteristika.

Veliki prozori donose svetlost i jasnoću, drvo kao preovlađujući materijal i linearne forme. Dekor je inspirisan arapskim i evropskim korenima ove 38-godišnje Berlinke. Dinamična i živahna majka troje dece ne plaši se velikih projekata, a poslednji je njeno kupatilo. U 2016. godini ova samouka, nikako predodređena za dizajn žena, krenula je u avanturu RooMoon – gde vas vodi na putovanje kroz svet pomešanih kultura i žanrova. Uz želju da svi puste mašti na volju.

Srećan enterijer Srbina Igora Josifovića

View this post on Instagram

A post shared by igor josif (@igorjosif)

Igor Josifović je Srbin koji živi u Berlinu. Njegov nalog @urbanjungleblog na Instagramu prati 1,2 miliona ljudi, a blog Happy Interior iza kojeg stoji ima jako zanimljive tekstove o enterijeru, dizajnu, putovanjima, ali i kućnim biljkama.

Njegov stan je prava oaza modernog dizajna, svedenih, ali efektnih detalja gde su najveća zvezda biljke.

BONUS VIDEO:

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram