Korak po korak: Kako da originalno napraviš i ukrasiš poklon

Dom i dizajn 24. dec 202115:53 > 28. dec 2021 10:09
poklon
Foto:Privatna arhiva

Ako biste da vaš poklon za predstojeće praznike bude malo drugačiji, uz savete Marijane Stamenković, koja se bavi izradom suvenira i poklona, lako možete da ga napravite i upakujete sami i tako obradujete dragu osobu.

Za originalan, višenamenski poklon biće vam potrebni drvena gajbica (ili korpa), tri teglice, štipaljke, tri mirišljave svećice, svetiljke na baterije, ukrasne kugle, tračica, čokoladice, dekorativne grančice, stiroporne kuglice, Deda Mraz, ukrasni podmetač i kapica.

Foto:Privatna arhiva

Naravno, po želji možete da improvizujete i izaberete i druge sitnice i ukrase po želji, tj. u odnosu na ono što bi se svidelo osobi kojoj poklon spremate.
Za početak, jednu teglu napunite stiropornim kuglicama, ubacite Deda Mraza i ukrasne kugle, kaže Marijana, koja na svojoj Instagram stranici rado deli zanimljive ideje za poklone.

Foto:Privatna arhiva

Zatim drugu teglu napunite čokoladicama, a u treću teglu stavite lampice. Nakon toga gajbicu obložite podmetačem i u to stavite tegle, svećice i ostalu dekoraciju.

Foto:Privatna arhiva

„Svaki deo poklona se može upotrebiti na razne načine, npr. onaj kome podarite ovakav poklon teglice može da iskoristi za čuvanje različitih stvari (začina, spajalica..), dekorativni predmeti se mogu okačiti na jelku, a čokoladice će, naravno, dan učiniti slađim.“

Pakovanje

Što se pakovanja tiče, Marijana kaže da se bilo koji predmet četvrtastog oblika može upakovati na način koji ona predlaže.

Foto:Privatna arhiva

Potrebni su vam papir po želji, tračica, selotejp, makaze, ukrasne kugle i grančice (prirodne ili veštačke).

Foto:Privatna arhiva

Prvo poklon uvijte u papir i zalepite selotejpom. Potom ga uvežite tračicom, a grančice zatisnite između papira.

Foto:Privatna arhiva

Na kraju dodajte i kugle koje ćete prikačiti za tračicu.

Foto:Privatna arhiva

 

„Krajnji rezultat možete upotpuniti personalizovanom porukom ili čestitkom“, zaključuje naša sagvornica.

Foto:Privatna arhiva

BONUS VIDEO: Bakšiš – Ko je škrt, a ko lak na napojnici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook TikTok Pinterest Instagram