Feng Shui biljke koje će u vaš dom uneti dobru energiju

Akita, pas, stolica, stolica za ljuljanje, biljke, kućno cveće
Foto: Shutterstock

Svakom prostoru u kojem provodimo vreme potrebna je živa energija, a Feng Shui biljke su jednostavan, prirodan način da se unese i primi živa chi ili vitalna energija. Samim tim neizbežna je manifestacija zdravlja, sreće, ljubavi i bogatstva.

Feng Shui stručnjaci objašnjavaju kako odabrati najbolje biljke za prosperitet u životu, koje će uneti dobru energiju u prostor u kojem boravimo, piše Ulta.ba.

Drvo novca

Drvo novca potiče iz Feng Shui prakse, a stručnjaci veruju da da donosi pozitivnu energiju i sreću vlasniku biljke. Ova biljka može uspeti na indirektnom svetlu, potrebno joj je retko zalivanje i savršeno se uklapa u manje životne prostore, a njeno prisustvo smanjuje stres i anksioznost.

Filodendron

Ova brzorastuća loza koja ne zahteva posebnu negu i održavanje, prikladna je za usmeravanje ljubavi. Biljka je odlična za aktiviranje ljubavnih odnosa i partnerstva. Za postizanje boljeg efekta ne bi bilo loše posedovati dve biljke, jer par komplementarnih biljaka naglašava ravnopravno, uravnoteženo partnerstvo koje želimo u životu.

Kalatea 

Zahvaljujući svojim šarenim, prugastim listovima, ova biljka odlično izgleda i unosi živost u prostor u kojem se nalazi. Međutim, zahteva malo više pažnje od drugih sobnih biljaka pa je potrebno da je pravilno održavamo, jer uvele biljke prema Feng Shui stručnjacima mogu izazvati negativan chi.

Srećni bambus

Idealna biljka za podsticanje ličnog rasta i energije. Potrebno je jako do srednje svetlo da bi bambus napredovao, što može biti odličan izbor za kancelarijski dekor. Ova biljka niče bez napora i smatra se dobrom inspiracijom da se mnoge stvari obavljaju sa lakoćom.

Svekrvin jezik

Ova šarmerka i njen dvobojni dizajn osim što daje živopisnu boju prostoru njen uzlazni rast podstiče odličan chi i donosu pozitivnu energiju u prostor. Lagodna je za održavanje i može tolerisati čak i slabo osvetljenje.

Bonus video: Reciklaža, razvrstavanje kućnog otpada

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram